Craig Breen haudataan tiistaina kotikonnuilleen Irlantiin, ex-kartturi suree: ”Maailma on menettänyt sankarin”

Viime torstaina Kroatian MM-rallin ennakkotesteissä menehtynyt Craig Breen haudataan kotimaansa Irlannin multiin huomenna tiistaina.
Craig Breen
Craig Breen. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitallissa ajanut Breen saapuu kotimaahansa maanantaina ja hautajaisten vuoro on seuraavana päivänä miehen kotikonnuilla Waterfordissa Etelä-Irlannissa.

Hautajaiset pidetään kello yksi iltapäivällä paikallista aikaa Sacred Heartin kirkossa Ferrybankissa. Läsnä ovat tietenkin isä Ray, äiti Jackie sekä sisko Kellie ja iso joukko muita sukulaisia. Paikalle saapuu varmasti myös paljon rallitähden ystäviä ja rallimaailman vaikuttajia.

Breenin tuore kartanlukija James Fulton säilyi viime viikon traagisesta kolarista vammoitta. Fulton oli vasta tullut Breenin rinnalle, sillä kaksikko ehti ajaa yhdessä vain kahdessa MM-rallissa. Breen saalisti urallaan yhteensä yhdeksän palkintosijaa, joista kuusi hän saavutti kokeneen Paul Naglen kanssa.

Irlantilaistähden pitkäaikainen kartanlukija kommentoi hyvän ystävänsä poismenoa The Kerryman -lehdessä.

– Maailma on menettänyt sankarin. Irlanti on menettänyt mestarin ja minä olen menettänyt parhaan ystäväni. Craig oli minulle ja vaimolleni enemmän kuin rallikuljettaja, hän oli osa perhettä, Nagle sanoo.

– Moottoriurheilumaailma suree, koska Craig kosketti niin monia. Meidän yhteinen matkamme oli uskomaton. Se oli täynnä iloa, naurua ja kyyneleitä. Kiitos sinulle Craig muistoista. Ne kestävät koko elämän. Tulen kaipaamaan sinua.

Lue myös: Esapekka Lappi meni sokkiin tallikaverinsa Craig Breenin kuolemasta – ”Ensin en uskonut sitä”

Lue myös: Kalle Rovanperä ja muut WRC-tähdet surevat Craig Breenin kuolemaa – ”Ajatukseni ovat tänään perheesi luona”

Lue myös: Hyundain WRC-tallin iso pomo kirjoitti tunteikkaan viestin Craig Breenille – ”Hän jättää perinnön, jota on vaikea pukea sanoiksi”

Lue myös: Tämä Craig Breenin onnettomuudesta tiedetään – ensi viikon MM-ralli halutaan järjestää

Katso alta kooste Ruotsin MM-rallista, joka jäi Breenin viimeiseksi rallin MM-sarjassa. Breen sijoittui kilpailussa toiseksi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat