Nyt pamahti uutinen! Sebastien Loeb Lancialla rallicrossin MM-sarjaan

Rallilegenda Sebastien Loeb osaa yllättää.
Sébastien Loeb
Sébastien Loeb ja Lancia Delta Evo-e. Kuva: Rallycross Promoter GmbH / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Maanantaina rallicrossin MM-sarjan promoottori tiedotti, että 49-vuotias ranskalaisikoni kilpailee tällä kaudella täyden sarjan uudella Lancia Delta Evo-e RX -autolla.

Lancia esiteltiin viime kaudella rallicrossin MM-sarjassa, mutta tänä vuonna sähkökilpuri tulee täydellä ryminällä mukaan. Loeb ajaa Special ONE Racing tiimissä yhdessä maanmiehensä Guerlain Chicherit´n kanssa.

– Minä olen sitä sukupolvea, joka on kasvanut katsoen Lancia Delta -autoja rallissa. Minulla on luonnollisesti heikkous tätä autoa kohtaan. Täytyy kuitenkin myöntää, että kun Guerlain puhui ideasta ensi kertaa, että ajaisin täyden kauden rallicrossia, niin pidin häntä hulluna, Loeb naureskelee.

– Kokeilin autoa ensi kertaa joulukuussa ja vakuutuin heti sen dynaamisuudesta. Minulla on kova luotto tähän projektiin. En malta odottaa, että kausi käynnistyy.

Loeb ajoi viimeksi rallicrossin MM-sarjassa Peugeotilla vuosina 2016-18. Mies napsi kaksi voittoa ja 15 muuta palkintosijaa. Viimeisellä kaudellaan Loeb ylsi sarjan loppupisteissä neljänneksi.

– Tämä haaste motivoi minua suuresti. Rallicross on täydellinen laji sähköistymiseen, koska kisat ovat lyhyitä, mutta voimaa tarvitaan autosta paljon. Näitä autoja on hienoa ajaa. Rallicrossissa show radalla on ihan mieletöntä ja nyt meillä on mahdollisuus houkutella kokonaan uusi sukupolvi lajin pariin, Loeb miettii.

Sähköisistä kilpureista Loebilla on ennestään kokemusta Extreme E -sarjasta, jonka mestaruuden hän voitti viime kaudella yhdessä Cristina Gutierrezin kanssa. Rallicrossin MM-sarjan lisäksi Loeb kilpailee tänä vuonna myös aavikkorallien MM-sarjassa.

Paluu rallicrossiin tietänee sitä, ettei Loebia nähdä tänä vuonna rallin MM-sarjassa. Viime kaudella Loeb ajoi Fordin Rally1-autolla neljä MM-osakilpailua voittaen vuoden avauskisan Monte Carlossa.

Rallicrossin MM-sarjan kausi 2023 starttaa Portugalin Montalegren radalta 3.-4. kesäkuuta. Euroopassa ajetaan myös Norjassa, Ruotsissa, Isossa-Britanniassa, Belgiassa ja Saksassa. Kauden kaksi viimeistä osakilpailua kaasutellaan Etelä-Afrikassa ja Hong Kongissa.

Lue myös nämä