Chileläiskuski Rally1-autolla MM-ralliin! – ”Olisi ihan tyhmää haaveilla palkintosijasta”

Chileläisen Alberto Hellerin unelma toteutuu syys-lokakuun vaihteessa.
Alberto Heller
Alberto Heller. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjassa yhteensä 13 osakilpailua alemmissa luokissa ajanut 29-vuotias Heller pääsee kotikilpailussaan Chilessä M-Sport Fordin Rally1-auton rattiin. Kyseessä on miehen debyytti MM-sarjan ykköskategoriassa.

Heller voitti viime vuonna Chilen mestaruuden ja on ajanut WRC2-luokassa voiton Australiassa kaudella 2019. Nyt edessä on kuitenkin ensikosketus yli 500-hevosvoimaiseen Rally1-autoon.

Miehen mukaan lopullinen idea Rally1-autolla ajamisesta syntyi, kun tämän vuoden Chilen rallin reitti julkistettiin.

– Ralli on alun perin ollut aina Bio Bíon alueella ja tapahtumat ovat keskittyneet Concepciónin kaupungin ympärille. Viime vuonna aloin tiimini kanssa painostamaan järjestäjiä, josko he voisivat laajentaa kisaa myös kotikaupunkiini Los Angelesiin. Se on kuitenkin alueen toiseksi isoin kaupunki, Heller selittää rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

– He päättivät laittaa seremoniastartin meidän kaupunkiimme, mikä oli unelmien täyttymys. On upeaa aloittaa kotiralli paikasta, jossa kaikki ystäväni ja oikeastaan koko elämäni on. Se oli ensimmäinen sysäys kohti WRC-autolla ajamista. Toinen askel oli maamme sarjan voitto viime vuonna. Minusta ajan paremmin kuin koskaan.

Rally1-autolla kovin moni amatöörikuski ei ole vielä ajanut. M-Sportin kalustolla vauhtia on kokeillut kreikkalaisliikemies Jourdan Serderidis ja Toyotalla Prada-suvun miljonäärivesa Lorenzo Bertelli.

– Varmasti jokaisen kuskin unelma on päästä ajamaan maailman parhaalla ralliautolla. Se on tilaisuus, mihin on pakko tarttua, koska se ei välttämättä toistu enää toiste, Heller sanoo.

– Minun tavoitteeni on pitää hauskaa. Ajatelkaa, että kaikki huippukuskit ovat mukana, joten olisi ihan tyhmää haaveilla jostain palkintosijasta tai muusta. Olen järkevä kaveri, joten tavoite on pitää hauskaa, nauttia ja toki antaa parhaansa.

Chilen MM-ralli ajetaan 28.9.-1.10. Luvassa on 16 pikataivalta, joille mittaa kertyy reilut 320 kilometriä. Varsinkin perjantain reitti on kotimaan sankarin mieleen.

– Perjantain pätkät ovat lähellä kotikaupunkiani ja niitä erikoiskokeita rakastan. Siellä on Rio Claron pätkä, joka on kolmas EK perjantaina. Se on minusta kaikista paras, Heller miettii.

Heller testaa kotikisaansa varten Isossa-Britanniassa ensi kuussa. Miehen on tarkoitus ajaa vähintään 150 kilometriä M-Sportin omalla testialueella Greystoken metsissä Cumbriassa.

Katso alapuolelta kautta aikain ensimmäisen Chilen MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat