Brittikuskin WRC-debyytti päättyi kuuluisaan hyppyyn juuri ennen maalia – ulosajolle löytyi syy

Gus Greensmith. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Brittikuski Gus Greensmith löysi hyvän vauhdin viime viikonloppuna ajetussa Portugalin MM-rallissa, vaikka hän kilpaili vasta ensimmäistä kertaa WRC-autolla.

Kristian Sohlbergin valmentama Greensmith, 22, ajoi kilpailukykyisiä aikoja ja oli pitkään kisassa kahdeksan parhaan joukossa. Greensmith sortui ulosajoon lauantain viimeisellä erikoiskokeella, mutta pääsi jatkamaan rallia sunnuntaina.

Greensmithin WRC-debyytti päättyi kuitenkin päätöserikoiskokeena ajetun Fafen kuuluisaan hyppyyn juuri ennen maalia. Greensmithin auto suuntautui alastulon jälkeen tien oikeaan laitaan ja törmäsi penkkaan. M-Sportin Ford Fiesta WRC jäi siihen paikkaan, ja Greensmithille kirjattiin keskeytys.

Greensmithin mukaan hänen autonsa ei ollut täysin kunnossa hypyssä.

– Jotain rikkoutui hyppyyn tullessa. En voinut tehdä mitään, Greensmith selvitti.

Tv-hidastuskuvien mukaan Greensmithin auton vasemman etupyörän jousitus saattoi olla rikkoutunut. Vasen etupyörä oli kääntyneenä oikealle, kun taas toinen etupyörä oli suorassa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vaikka kisa jäi kesken, Greensmith sai kehut M-Sportin tallipäälliköltä Richard Milleneriltä.

– Gus teki vaikuttavan esityksen WRC-debyytissään. Uskon, että hän yllätti monet nopeudellaan. Hän ei saanut sellaista päätöstä rallille kuin olisi halunnut, mutta hän selvästi nautti viikonlopusta. Se jää nähtäväksi, kilpaileeko hän WRC-autolla uudestaan tänä vuonna, Millener sanoi.

Greensmith yllättyi itsekin siitä, miten nopeasti hän pääsi hyvään vauhtiin.

– Taistelimme tasaisesti Elfynin (Evans) ja Teemun (Suninen) kanssa suurimman osan viikonlopusta. En osannut odottaa sitä ensimmäisessä kilpailussani WRC-autolla, Greensmith kertoi.

– Se on harmi, että meillä oli ongelma hypyssä. Rallin päättyminen 200 metriä ennen maalia söi miestä, mutta kaikkiaan viikonloppu oli enemmän kuin positiivinen, brittikuski tiivisti.

Katso alta kooste rallin tapahtumista.

 

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja