Esapekka Lappi myöntää tuskaisen tilanteen – ”Minulla on nyt aika paljon paineita”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin suomalaiskuski Esapekka Lappi on ajanut uudessa tiimissään seitsemän osakilpailua. Ikävä kyllä onnistumisia on vain yksi, kun Ruotsissa helmikuussa pieksämäkeläinen oli toinen. 

Tuorein takaisku tapahtui viime viikonloppuna Portugalissa, kun Lappi keskeytti kisan päätöspäivänä. Suomalaisen itseluottamus on alamaissa, kun juuri nyt näyttöjä olisi pakko antaa, jotta työpaikka ensi kaudeksi olisi turvattu.

– Minulla on nyt aika paljon paineita. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun en voinut tuoda tiimille pisteitä ja se tuo paineita. Minä voin ajaa hyvin yhtenä päivänä, mutta minun on tehtävä se kolmena päivänä putkeen, Lappi sanoo WRC.comin verkkosivuilla.

– Vauhti jota olen osoittanut ei paljon auta. Ei voi olla sekä nopea että tyhmä. Se kuitenkin auttaa, että otimme auton ja säätöjen kanssa askeleen eteenpäin. Sen voin ottaa mukaan seuraavaan kisaan Sardiniaan.

Tallipomo Pierre Budar oli Portugalissa iloinen, kun Lappi löysi kärkivauhdin. Nyt tiimipäällikkö kaipaa suomalaiskuskilta varmuutta.

– On nähtävissä, että Esapekka on löytänyt hyvän vauhdin. Se virhe oli kuitenkin harmi ja me olemme pettyneitä siihen. Se todistaa, että hänellä on vielä opittavaa. Meidän pitää opettaa hänelle, että pitää keskittyä enemmän kuin yhden päivän ajan.

Katso alta kooste rallin tapahtumista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,266274″ ap mute ]

 

Lue myös nämä