Puhuiko Ogier täyttä potaskaa? Dani Sordo kiistää mestarin väitteet Hyundain julmasta suunnitelmasta

Dani Sordo
Dani Sordo. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Portugalin MM-rallin lehdistötilaisuudessa Citroenin Sebastien Ogier esitti kovia syytöksiä Hyundain tallipomoa Andrea Adamoa vastaan. 

Ogierin mukaan korealaistiimin päällikkö olisi suunnitellut rajua taktiikkaa tallin ykköskuskin Thierry Neuvillen puolesta. Ranskalaisen mukaan Adamo oli pyytänyt espanjalaista Dani Sordoa hidastelemaan pätkällä, jotta tuolloin vielä toisena ollut Toyotan Kris Meeke olisi kärsinyt pölypilvessä ajamisesta. Näin ollen Neuville olisi voinut nousta Meeken ohi toiseksi, joka lopulta myös tapahtui, kun pohjoisirlantilainen keskeytti rallin päätöserikoiskokeella.

Ogier ei suostunut kertomaan, mistä oli huhun kuullut.

– Voin sanoa, ettei se ollut kukaan kuljettajista tai kartanlukijoista. Minulla on omat lähteeni, Ogier sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Sain tiedon, että tämä hieno herrasmies Andrea Adamo oli pyytänyt Sordoa pysähtymään erikoiskokeelle ja starttaamaan uudelleen Krisin edelle. Voimme kiittää yhtä miestä eli Dani Sordoa, ettei sitä tapahtunut. Dani on hieno ihminen, eikä hän suostunut sitä tekemään. Onneksi Sordo kieltäytyi, Ogier tykitti.

Katso alta kooste rallin tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,266274″ ap mute ]

 

Sordo on itse kiistänyt Ogierin puheet jyrkästi.

– En ymmärrä, miksi hän puhuu jostakin, mitä ei ole edes tapahtunut. Arvostan toki hänen kehujaan, mutta minun tiimini ei halua häiritä kenenkään suoritusta, kaikkein vähiten Toyotan, Sordo sanoo espanjalaisen Marca-lehden verkkosivuilla.

Myönnettävä on, että kuusinkertainen mestari on aina taitanut mediapelin jo Volkswagenin vuosistaan asti. Varsinkin lähtöjärjestykseen liittyvistä asioista Ogier on vaahdonnut aina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat