Benjamin Korhola nappasi tukevasti kiinni SM-tittelistä – ”Alkoi jo vähän jännittämään”

Benjamin Korhola vankisteli asemiaan SM2-luokan kärkisijalla voittamalla viikonloppuna ajetun Joensuun SM-rallin.
Benjamin Korhola
Benjamin Korhola. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Luokkavoitto heltisi lopulta yli 40 sekunnin erolla ennen Toni Herrasta. Yleiskilpailussa Korhola oli komeasti viides.

SM2-luokassa Henri Hokkalalle lätkäistiin heti rallin aluksi 10 sekunnin aikasakko rengaskoodilomakkeen myöhässä jättämisestä. Hokkala ajoi kuitenkin tuimaa vauhtia lauantaina ja oli päivähuoltoon tultaessa kaventanut eron luokan johdossa ajaneeseen Korholaan vain reiluun kolmeen sekuntiin.

Hokkala kuittasi johtopaikan heti huollon jälkeen, mutta rysäytti toiseksi viimeisellä erikoiskokeella rajusti ulos ja näin Korhola kiilasi takaisin luokan ykköseksi. 

– Olen tyytyväinen. Toki harmi että hieno taistelu voitosta päättyi tuolla tavalla. Edellisen kisan rengasrikon takia alkoi jo vähän jännittämään tämä viimeinen erikoiskoe, niin tuli vähän himmailtua. Mutta hyvä näin, Korhola summasi. 

Takaa ei kuitenkaan uhkaajia tullut ja Korhola kirjautti viimeisellekin pohja-ajan. Lähimmäksi ehti Herranen, joka hänkin jäi lähes 42 sekuntia Korholasta. Kristian Nieminen kesti tekniikkaongelmista huolimatta luokan kolmanneksi. 

Korhola vankisti voitolla luokkajohtoaan 33 pisteeseen ennen toisena olevaa Hokkalaa. 

Kakkostilalle yltänyt Herranen oli tulokseen tyytyväinen, mutta vauhdin puute jäi kismittämään MM-rallejakin kiertänyttä jyväskyläläistä.

– Olihan se hyvä tulos, jos pisteitä laskee, mutta voittoa kun lähetään hakemaan, niin tyytyväinen ei voi olla. En osaa suoraan osoittaa, että mistä tuli se ero kärkeen. Auto toimi hyvin koko päivän, jostain syystä kello ei vaan tykännyt. Täytyy tutkia incar-videot läpi ja koittaa katsoa missä paikoissa se ero tulee, Herranen totesi.

– Saatiin kuitenkin taas lisää sorakilsoja nelivetoisella autolla, kun alla oli oikeastaan vain yksi kilpailu kunnon nopeampaa soratietä. Nyt on vertailukohta, että missä pystytään kehittymään Viron MM-rallia ajatellen.

SM-mitalitaulukossa Herranen nousi kakkossijansa ansiosta luokassa neljänneksi ja mukaan mitalitaisteluun. Jyväskyläläisen pistetaistelua on SM-sarjassa haitannut se, että kaksi osakilpailua jäi alkukaudesta väliin MM-sarjan päällekkäisyyksien takia.

SM2-luokan pistetilanne 5/7 osakilpailun jälkeen

1. Benjamin Korhola 112
2. Henri Hokkala     79
3. Ville Ruokanen    61
4. Toni Herranen     49
5. Kristian Nieminen 48

Lue myös nämä

  • Uusimmat