Suomalaiskuski selvittää, miksi talli vaihtuu rallin MM-sarjassa – ”Nyt pystymme tavoittelemaan unelmaamme”

Hyundai Motorsport on käynnistänyt uudelleen nuorten kuskien kehitysohjelman, jonka avulla tiimi vahvistaa sitoutumistaan rallin nouseviin kykyihin.
Reeta Hämäläinen ja Emil Lindholm
Reeta Hämäläinen ja Emil Lindholm. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Yksi Hyundai Motorsportin valitsemista nousevista kyvyistä on Emil Lindholm, jonka kakkosohjaajana jatkaa Reeta Hämäläinen. Kaksikko valloitti viime kaudella WRC2-luokan mestaruuden.

Lindholm sekä Hämäläinen kilpailevat Viron MM-rallissa Hyundai i20 N Rally2-autolla WRC2-luokassa. Loppukauden ohjelma on vielä avoin, mutta siitä pyritään tiedottamaan mahdollisimman pian.

– Päätökseni liittyä Hyundai Motorsportille johtuu ensisijaisesti brändin todistetusta menestyksestä rallissa ja erityisesti heidän sitoutumisestaan nuorten kuljettajien kasvattamiseen. Tallin vahva omistautuminen rallille sopii täydellisesti oman intohimoni ja kunnianhimoni kanssa. Näen Viron MM-rallin erinomaisena starttina matkallemme Hyundain kanssa, Lindholm summaa.

– Viron MM-ralli on ollut aiempina vuosina tiimille sekä itselleni vahva kilpailu, mikä lisää itseluottamusta. Uskon vakaasti, että meillä on tällä kaudella kaikki mahdollisuudet nousta useita kertoja palkintokorokkeelle.

Lindholm ja Hämäläinen ehtivät ajaa pitkään Skoda Motorsportin väreissä Toksportin rallitiimissä. Kaksikko kuitenkin kokee, että Hyundailla heillä on parempi mahdollisuus nousta tavoittelemaan paikkaa ykköstasolla.

– Matka jatkuu. Sopimuksemme myötä pystymme tavoittelemaan unelmaamme, Rally1-tasoa,  Lindholm toteaa.

Ensimmäistä kertaa vuonna 2017 perustetun HMDP-ohjelman (Hyundai Motorsport Driver Development Program) avulla korealaisvalmistaja pyrkii rakentamaan tiimin tulevaisuutta, tarjoamalla nuorille kuljettajille ympäristön ja resursseja kehittääkseen taitojaan. Lopullisena tavoitteena on tietenkin saada lupauksista uuden sukupolven Rally1-kuljettajakandidaatteja.

HMDP kehittää myös nykyistä tallin WRC2-ohjelmaa eteenpäin. Hyundai i20 N Rally2 -auton kehitystä tehostetaan ja sen rooli Hyundai Motorsport -järjestelmässä kasvaa. Lindholmin on määrä tällä kaudella kilpailla nimen omaan WRC2-luokassa, mutta pyrkimyksenä on saada jalka oven väliin ihan tehdastiimiin saakka.

– Hyundai Motorsport Driver -kehitysohjelma ei ole täyttämässä mitään puuttuvaa aukkoa, vaan kysymys on strategisesta alustasta, jolla varmistetaan, että Hyundailla on useita eri vaihtoehtoja valita kuljettaja nuorten kuljettajien joukosta. Meillä on mielenkiintoinen tiimi, jossa mukana on muun muassa Emil. Odotan jo innolla, kun alamme rakentamaan ohjelmaamme eteenpäin ja saamme tukea kuljettajien kehitystä, Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul summaa.

– Meillä on jo kokeneita kuljettajia Thierryssä (Neuville), Esapekassa (Lappi) ja Danissa (Sordo), mutta nyt katsomme nuorempaan sukupolveen ja autamme heitä toteuttamaan potentiaaliaan. Ohjelma vahvistaa sitoutumistamme WRC:hen ja myös nouseviin kykyihin, Hyundai Motorsportin puheenjohtaja Sean Kim komppaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat