Toyotan WRC-tallilla huima tulos puolustettavanaan Keniassa, Jari-Matti Latvala: ”Kärsivällisyys on elintärkeää”

Toyotan rallitalli lähtee puolustamaan peräti neloisvoittoa torstaina käynnistyvässä Kenian MM-rallissa.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Rally Japan
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime vuonna Kalle Rovanperä vei ykköstilan perinteikkäästä Safari-rallista ja podiumille kipusivat myös Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta. Sebastien Ogier ajoi maaliin Toyotallaan neljäntenä varmistaen tallille historiallisen neloisvoiton.

Kaudella 2021 Ogier puolestaan juhli Keniassa voittoa ja Katsuta oli toinen. Juhannus Keniassa on siis ollut Toyotalle jo kaksi kertaa menestyksekäs ja toiveet ovat tälläkin kertaa korkealla.

– Safari-ralli on ollut todella mielenkiintoinen kisa meille viimeisen kahden vuoden aikana. Totta kai toivomme, että pystymme jälleen kovaan tulokseen, mutta tiedostamme myös, ettei se tule helpolla, tallipäällikkö Jari-Matti Latvala sanoo.

– Olemme nähneet, että modernilla Safarilla on yhä sama henki kuin takavuosina. Se on edelleen pisin ja kovin ralli MM-sarjassa sekä hyvin erilainen kisa kaikkiin muihin verrattuna. Kyse on enemmän kestävyydestä ja selviytymisestä.

Edellisessä kisassa Sardiniassa kesäkuun alussa Hyundain tiimi juhli kaksoisvoittoa, joten Toyota haluaa luonnollisesti palata voittokantaan. Viimeisten parin viikon aikana töitä on piisannut.

– Insinööreillemme ja mekaanikoillemme itse kisaviikkokin on kiireinen, kun autot pitää valmistella erityisiin olosuhteisiin. Kuskien osalta kärsivällisyys on elintärkeässä roolissa. Pitää myös osasta puskea oikeissa paikoissa, kun ei ole liian rankat tiet, Latvala kertoo.

– Kaikki meidän kuskimme ovat aiemmin näyttäneet, että he voivat menestyä Keniassa. Olen varma, että he ovat valmiita haasteeseen.

Kenian MM-ralli käynnistyy keskiviikkona ajettavalla testierikoiskokeella. Itse kisa pärähtää käyntiin torstaina yhdellä vajaan viiden kilometrin mittaisella yleisöerikoiskokeella lähellä Nairobin pääkaupunkia.

Katso alapuolelta, mitä Kenian MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat