Quantcast

Asunmaan vauhti kadoksissa Suomen MM-rallissa – ”En löytänyt aitoa Teemua”

Teemu Asunmaa ja kartanlukija Ville Mannisenmäki sijoittuivat viidenneksi Suomen MM-rallin WRC2-luokassa.
Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Yleiskilpailussa Asunmaa ja Mannisenmäki sijoittuivat kolmanneksitoista. Jo torstain yleisöpätkällä Harjulla sekä perjantain metsäpätkillä Asunmaa hämmästeli aikaeroa luokan kärkikuskeihin.

– Ei ole totuttua menoa. Tuntuu että joku muu ajaa, ja pitää hypätä takaisin sarviin pikkuhiljaa, Asunmaa hämmästeli.

– Kaiken kaikkiaan aika huono päivä. Joka pätkälle yritettiin nollata ja tsempata. Ajo tuntui hyvältä, mutta ei vain lähtenyt. Pitää selvittää perimmäisiä syitä vauhdin puutteeseen.

Lauantaina tahmea menoa jatkui, mutta päivän päätteeksi alavutelainen nousi luokassa viidenneksi kanssakilpailijoiden ongelmien myötä.

– Todella kovaa arpomista, eikä ole luottoa omaan tekemiseen. Nostellaan paikoissa, jossa ei pitäisi. Melko raskas päivä kaiken kaikkiaan. Vauhti ei muuttunut miksikään, mutta ajettiin läpi ja käytiin katsomassa hienot pätkät, Asunmaa summasi lauantain ajopäivänsä.

Sunnuntaina Asunmaa keskittyi nauttimaan rallin tunnelmasta, koska ilman muiden ongelmia nousumahdollisuuksia korkeimmille sijoille ei ollut.

– Jotain puuttuu viime rallin jäljiltä, enkä ole löytänyt aitoa Teemua. Aika hankala viikonloppu kaiken kaikkiaan, eikä oltu siellä missä meidän pitäisi olla SM-tasoon verraten.

Alavutelaisen kausi jatkuu heti seuraavana viikonloppuna Liettuassa avoimen luokan Skodalla Rally Rokiskiksessa.

– Kausi jatkuu meidän osaltamme Latviassa heti tiistaina testien muodossa avoimen luokan Skodalla, jollaista en ole ennen ajanutkaan. Varmasti mielenkiintoinen kokemus. Suomessa jatketaan Mikkelissä kuun lopulla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat