Quantcast

Asiantuntija nostaa Kalle Rovanperän Viron rallin ykkössuosikiksi ohi Ott Tänakin

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Autosportin entinen rallitoimittaja ja nykyisin Dirtfish-sivustoa edustava David Evans luottaa Toyotan suomalaiskuski Kalle Rovanperään tämän viikon Viron MM-rallissa. 

Moni asiantuntija ja rallin seuraaja laittanee roponsa likoon isäntämaan maailmanmestarin Ott Tänakin puolesta, joka juhli Hyundain ratissa voittoa Virossa viime kaudella. Evans kuitenkin uskoo, että neljän peräkkäisen keskeytyksen Rovanperän huono onni kääntyy vihdoin.

– Tänak dominoi viime vuonna kisaa ja pitää olla aika rohkea kaveri, jos uskaltaa väittää, ettei hän ottaisi toista voittoaan putkeen kotimaassaan. Minä kuitenkin olen se rohkea mies. Minä liputan Kalle Rovanperän puolesta, Evans kirjoittaa Dirtfishin sivuilla.

– Jo viime vuonna puhuimme, että silloin 19-vuotias suomalainen on Viron rallin suurin suosikki. Tavallaan se oli ymmärrettävää, koska hän ajoi Toyotalla ja on kasvanut niillä teillä Virossa ja Latviassa, Evans jatkaa.

Viime kauden kisassa Rovanperä aloitti vahvasti, mutta rengasrikko ja aikasakko tiputtivat nuorukaisen viidenneksi. Tänakin vahvuus kotiteillä tiedettiin, mutta silti dominoiva suoritus oli pienoinen yllätys, sillä sitä ennen Hyundain kalusto ei ollut pärjännyt Toyotalle nopeissa ralleissa.

– Tällä kertaa Kalle menee Tänakin takapihalle yhden kauden isommalla kokemuksella ja hänellä on varmasti iso halu kääntää epäonninen alkuvuosi uusille urille. Hän myös varmasti haluaa tiputtaa apinan hartioiltaan ja ottaa sen ensimmäisen WRC-voiton, Evans miettii.

Rovanperän ja Tänakin puolesta puhuu myös loistava lähtöpaikka. Tänak on reitillä neljäntenä ja Rovanperä viidentenä autona. Ensimmäisinä autoina Sebastien Ogier ja Elfyn Evans kärsivät varmasti, sillä myös Virossa kesä on ollut äärimmäisen kuiva ja kuuma, joten irtosoraa lienee aurattavana.

Toyotan tallipomo Jari-Matti Latvala uskoo, että Evans saattaa olla kirjoituksensa kanssa oikeilla urilla.
– Uskon, että olet oikeassa. Hänen mahdollisuutensa Virossa ovat hyvin isot. Hän pärjäsi jo Tunturi-rallissa, ja älkää unohtako, että hän rakensi uransa ajamalla Virossa ja Latviassa. Kalle tietää nämä tiet todella hyvin, Latvala sanoo Dirtfishille.
– Kallella oli jo Safarissa hyvää vauhtia, ja uskon, että suorituskyky riittää. Hommat eivät ole vielä täysin klikanneet hänen osaltaan, mutta uskon, että tällä viikolla siihen on isot mahdollisuus.

Katso alapuolelta, mitä Viron MM-rallissa on luvassa. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,383653″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat