Quantcast

Rallin MM-sarjan odotettu loppuhuipennus vaarassa?

Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta WRC-autolla Japanin MM-rallin testikisassa. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Japanin huono koronatilanne uhkaa rallin MM-sarjan päätösosakilpailua, kirjoittaa espanjalaislehti AS Diario verkkosivuillaan. 

Tokiossa järjestetään tänä kesänä olympialaiset, mutta hiljattain järjestäjät tiedottivat, ettei kisapaikoille oteta ollenkaan katsojia huonontuneen koronatilanteen vuoksi. Maan koronatilanne on synkkä, kun yli 800 000 ihmistä on jo sairastanut viruksen. Japanissa on osoitettu laajalti myös mieltä olympialaisia vastaan ja suurin osa ihmisistä on gallupeissa ilmoittanut, että kisat pitäisi perua.

Japanin rallin ylle tuli lisää tummia pilviä, kun lokakuulle aiottu Motegin MotoGP-kisa peruttiin. Saman kohtalon koki myös World Endurance -sarjan Fujin kisa. Kahden ison moottoriurheilusarjan kisojen peruuttamiset ovat erittäin huono signaali marraskuun Japanin rallille.

Varsinkin Toyotan leirissä Japanin rallia on luonnollisesti odotettu suuresti, sillä olisihan kyseessä autonvalmistajan kotiralli. Tänä vuonna huoltoparkki siirtyy Nagoyan kupeessa sijaitsevasta Morikoro-puistosta puolen tunnin ajomatkan päähän Toyotan kaupunkiin. Rallin päämaja ja huoltoalue sijaitsevat Toyota-stadionilla.

Jos Japanin ralli kokee toisen perättäisen peruutuksen, on tämän kauden viimeinen ralli siinä tapauksessa Katalonian osakilpailu lokakuussa ellei FIA ja WRC-Promoottori virittele viime vuoden tavoin korvaavaa osakilpailua perutun tilalle.

Kataloniassa huoltoparkki on tuttuun tyyliin Port Aventurassa Saloun kaupungissa. Uutuutena viime vuosiin verrattuna on, että kisa ajetaan nyt kokonaan asvalttipinnalla.

Rallin MM-sarja jatkuu tällä viikolla Virossa. Sen jälkeen on ohjelmassa vielä Belgian, Kreikan ja Suomen rallit ennen Kataloniaa ja vielä kalenterissa mukana olevaa Japania.

Katso alapuolelta, mitä Viron MM-rallissa on luvassa. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,383653″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat