Quantcast

Ari Vatasen ennätys vaarassa Dakar-rallissa, qatarilaiskuski kiinni voiton syrjässä

Stephane Peterhansel
Stephane Peterhansel. Kuva: Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mr. Dakar -lempinimellä tunnettu ranskalaiskuljettaja Stephane Peterhansel oli nopein keskiviikon kymmenennellä etapilla. Sähköisellä Audilla kilpaileva Peterhansel vei 375 kilometriä pitkän etapin nimiinsä reilun kahden minuutin erolla ennen tiimitoveri Carlos Sainzia. 

Ennätykselliset 14 kertaa Dakarin voittanut Peterhansel on nyt saalistanut urallaan 49 etappivoittoa. Mies on enää yhden etappivoiton päässä Ari Vatasesta, joka pitää kärkitilaa kautta aikain tilastossa. Peterhansel on voittanut kuusi Dakaria moottoripyörien ja kahdeksan autojen luokassa. Peterhansel on voittanut 49 etappia autoilla ja 33 etappia moottoripyörillä.

Kokonaistilanteessa Peterhanselilla ei kuitenkaan ole enää asiaa kärkisijoille, sillä kisan alkupuolella sattuneet ongelmat ovat tiputtaneet ranskalaisikonin jämäsijoille.

– Tämä oli ensimmäinen puhdas etappi meille ilman iskunvaimentimien ongelmia, rengasrikkoja tai navigaatiohaasteita. En ole mikään tilastojen tutkija, mutta nyt jokainen Audi-kuski on voittanut tänä vuonna etapin ja se on fantastista, Peterhansel totesi.

Toyotan qatarilaiskuski Nasser Al-Attiyah jatkaa kilpailun kärjessä. Al-Attiyah sai tiistaina viiden minuutin aikasakon, kun ei kiinnittänyt turvavöitään heti renkaanvaihdon jälkeen. Keskiviikon etapilla qatarilainen hävisi pahimmalle kilpakumppanilleen Sebastien Loebille puolitoista minuuttia lisää, mutta ero on silti yli puoli tuntia Al-Attiyahin eduksi.

– Selvitimme etapin häviämättä liikaa aikaa. Hävisimme vain reilun minuutin Sebille, joten pääsemme huomiselle etapille mukavista asetelmista. Rengasrikkoja ei tänään ollut ja auto toimi täydellisesti. Olemme menossa pikku hiljaa kohti tavoitetta. En halunnut ottaa mitään riskejä, mutta ei tämä ole koskaan ohitse ennen kuin ollaan maalissa, Al-Attiyah kommentoi.

Kokonaistilanteessa kolmantena jatkaa Toyotan Yazeed Al-Rajhi. Loebin tallikaveri Orlando Terranova on neljäntenä ennen Minin Jakub Przygonskia ja Toyotan Giniel de Villiersia.

Dakar-rallissa on ajamatta enää kaksi etappia. Torstaina on vuorossa 346 kilometrin rykäisy Bishan kaupungin ympäristössä. Kisa päättyy perjantaina, kun viimeinen 164 kilometriä pitkä etappi kulkee Bishasta maaliin Jeddaan.

Katso alapuolelta tiistain yhdeksännen etapin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,396845″ ap mute]

Dakar-rallin tilanne kymmenennen etapin jälkeen:

 1. Nasser Al-Attiyah Toyota 33.13.37
 2. Sebastien Loeb   BRX   +32.40
 3. Yazeed Al-Rajhi  Toyota  +55.48
 4. Orlando Terranova BRX  +1.29.18
 5. Jakub Przygonski  Mini  +1.41.02
 6. Giniel de Villiers Toyota +1.45.42 
 7. Vladimir Vasiljev BMW  +1.49.36
 8. Sebastian Halpern Mini  +2.13.21
 9. Mathieu Serradori SRT  +2.30.23
10. Mattias Ekström  Audi  +2.42.26

Lue myös nämä