Quantcast

Nyt rysähti rallitesteissä! Fordin WRC-kuski pisti hybridikilpurinsa katolleen rotkon pohjalle

Craig Breen
Craig Breen. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin rallitiimin Monte Carlon osakilpailua edeltävät testit kokivat kovan kolauksen keskiviikkona, kun irlantilaiskuski Craig Breen ajoi ulos testitieltä aamupäivällä.

Sekä Breen että kartanlukija Paul Nagle selvisivät rytäkästä vammoitta. Ford Puma Rally1 -autoa ryhdyttiin heti kursimaan kokoon, jotta tiimi voisi jatkaa testejä viimeistään torstaina.

– Craig ajoi erittäin hyvin aamulla ja ajoi useita vetoja. Vasemmalle kääntyvä, ei kovin nopea mutka, yllätti hänet. Siinä oli silta, johon hän osui vähän ja se lähetti auton oikealle ulos tieltä, silminnäkijä raportoi Dirtfishin sivuilla.

– Auto spinnasi vähän ja pyöri ympäri rotkon pohjalle. Se pysähtyi katolleen. Pudotusta tieltä oli noin 10 tai 15 metriä.

M-Sportin testit aloitti tiistaina ranskalainen Adrien Fourmaux. Tiimin suunnitelmien mukaan torstaina on puolestaan brittikuski Gus Greensmithin vuoro. M-Sportin testit päättää sunnuntaina Sebastien Loeb, kunhan mies ensin kotiutuu perjantaina päättyvästä Dakar-rallista.

Kaikkien kolmen WRC-tiimin testeissä on nyt nähty iso ulosajo. Viime vuoden puolella Toyotan Elfyn Evans sekä Hyundain Thierry Neuville teloivat omat kilpa-autonsa Ranskan Alpeilla.

Breenin osalta ulosajo sattui kuitenkin ikävimpään saumaan, sillä kyseessä oli ensi viikon Monte Carlon MM-rallin valmistavat testit. Uusi kausi starttaa ikonisella osakilpailulla 20. tammikuuta.

Lue myös nämä