Quantcast

Aleksei Lukjanuk selätti paineet ja nappasi EM-tittelin – ”Nyt voi hengähtää ja ottaa rennosti”

Lukjanuk & Arnautov
Kartanlukija Aleksei Arnautov ja Aleksei Lukjanuk juhlivat mestaruutta. Kuva: Photo Jorge Cunha / DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenilla ajava venäläiskuski Aleksei Lukjanuk on voittanut rallin EM-sarjan mestaruuden. Homma varmistui, kun Lukjanuk ja kartanlukija Aleksei Arnautov ajoivat kauden päätösrallissa Kanariansaarilla seitsemänneksi. 

Hieman vaisumpikin lopputulos riitti venäläiskaksikolle, kun eroa muihin oli kertynyt rutkasti kauden aikana. EM-sarjassa toiseksi ylsi Ruotsin lipun alla kilpaileva Oliver Solberg, joka oli Kanarialla neljäs. Skodalla ajava Solberg voitti EM-sarjan junioreiden mestaruuden.

Lukjanuk myönsi kisan maalissa, että paineita oli valtavasti. Edellisen EM-tittelin mies nappasi vuonna 2018.

– Olen pettynyt omaan suoritukseeni tänään, tein kaksi virhettä. Kisa oli kova. Odotin todella tätä tulosta, sillä kauden aikana oli paljon paineita. Nyt voi hengähtää ja ottaa rennosti, Lukjanuk sanoi maalissa EM-sarjan Youtube-lähetyksessä.

– Uskomatonta, olen todella onnellinen. Tämä oli upea vuosi. Sain tästä sarjasta paljon tärkeää kokemusta asvaltilla ajamisesta, Solberg puolestaan totesi.

Kanariansaarten rallin voittoon ajoi M-Sport Fordin Fiesta R5:lla ajanut Adrien Fourmaux. Toinen ranskalaiskuski Yoann Bonato ylsi toiseksi 25 sekuntia Fourmaux´n perässä. Ivan Ares oli päätöskisan kolmas ennen Solbergia ja Jose Suarezia.

Edellisen EM-rallin Unkarissa voittanut Andreas Mikkelsen jätettiin kisassa kuudenneksi. Hyundain WRC-autoa tällä kaudella ajanut Craig Breen oli puolestaan kymmenes.

– Sää oli ihan painajainen tänä viikonloppuna. Eilen hävisimme kaiken ja tänään olimme myös ihan kuutamolla. Rengasvalintojen kanssa oli vaikeaa. Sen kanssa pitää tehdä töitä jatkossa ja toivoa, että tulevat rallit ovat myös helpompia, Mikkelsen huokaili.

Kanariansaarten EM-rallin lopputulokset:
 1. Adrien Fourmaux  Ford   1.40.14,4
 2. Yoann Bonato   Citroen   +25,0
 3. Ivan Ares     Hyundai   +55,7
 4. Oliver Solberg  VW     +1.17,5
 5. Jose Suarez    Skoda   +1.39,1
 6. Andreas Mikkelsen Skoda   +1,48,9
 7. Aleksei Lukjanuk Citroen  +2.10,6
 8. Callum Devine   Hyundai  +2.25,8
 9. Luis Monzon    Citroen  +2.32,4
10. Craig Breen    Hyundai  +2.33,0

Lue myös nämä

 • Uusimmat