Quantcast

EM-sarjan voittaneella venäläiskuskilla pian 40-vuotisjuhlat: Haaveilee yhä MM-sarjasta

Aleksei Lukjanuk
Aleksei Lukjanuk. Kuva: FIA ERC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aleksei Lukjanuk varmisti lauantaina päättyneessä Kanariansaarten rallissa uransa toisen Euroopan mestaruuden. 

Vaikka EM-sarjassa taso on kova, ei menestys siellä ole kovinkaan usein poikinut näyttöpaikkoja ”isojen poikien sarjassa” eli MM-tasolla. Viime vuosikymmenen Euroopan mestareista tätä nykyä WRC-autolla ajaa vain Esapekka Lappi. Esimerkiksi viime vuoden EM-voittaja Chris Ingram oli miltei vuoden sivussa ajohommista budjettiongelmien vuoksi.

Joka tapauksessa joulukuussa 40 vuotta täyttävä venäläiskuski Lukjanuk nostaa saavutuksensa arvon korkealle.

– Toki tämä on todella arvokas ja hieno saavutus. Olisi toki ollut kivempi voittaa mestaruus taistelemalla myös koko rallin voitosta. Se ei kuitenkaan ollut meille tarpeen, sillä ajoimme kilpaa vain Oliveria (Solberg) vastaan. Hänet oli pidettävä takana pisteissä ja siinä onnistuimme, Citroen-kuski Lukjanuk kommentoi kisan jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Tämä oli raskas kausi kaikkine haasteineen. Ei niitä paineita nyt tässä viimeisessä kisassa niin paljon ollut. Enempi minua stressasi edellinen osakilpailu Unkarissa, sillä se on tosi hankala kisa, Lukjanuk jatkoi.

Venäläisen kausi oli jopa jäädä kesken taloudellisten ongelmien vuoksi. Lopulta tarpeeksi rahallista tukea kuitenkin löytyi.

– Olen kokonaisuutena tyytyväinen kauteeni. Minulla oli tasaisia suorituksia läpi vuoden. Olemme kehittyneet, mutta ei ole helppoa taistella rajallisella budjetilla. Toistaiseksi se on kuitenkin riittänyt. Tulevaisuudessa se on vielä vaikeampaa, joten pitää vain sopeutua, Lukjanuk summasi.

Haaveissa siintää yhä MM-karkelot. Lukjanuk on ajanut urallaan vain kolme MM-rallia.

– MM-sarja on ollut aina jotain, mistä olemme haaveilleet, mutta ne kisat ovat olleet aina budjettimme ulkopuolella. Tilanne ei ole nyt helppo maailmalla, emmekä voi ennustaa tulevaa. Minulla ei siis ole mitään ideaa, mitä ensi kaudella tapahtuu. Pitää vain jatkaa työntekoa.

EM-sarjan viimeisimmät mestarit:
2020: Aleksei Lukjanuk (Venäjä)
2019: Chris Ingram (Iso-Britannia)
2018: Aleksei Lukjanuk (Venäjä)
2017: Kajetan Kajetanowicz (Puola)
2016: Kajetan Kajetanowicz (Puola)
2015: Kajetan Kajetanowicz (Puola)
2014: Esapekka Lappi (Suomi)
2013: Jan Kopecký (Tshekki)
2012: Juho Hänninen (Suomi)
2011: Luca Rossetti (Italia)

Lue myös nämä

  • Uusimmat