Venäläiskuski lähellä EM-sarjan mestaruutta, Fourmaux ajamassa voittoon Kanarialla

Aleksei Lukjanuk
Aleksei Lukjanuk. Kuva Grégory Lenormand / DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Venäläiskuski Aleksei Lukjanuk on lähellä uransa toista Euroopan mestaruutta. Lukjanuk on Kanariansaarten EM-rallissa vasta kuudennella sijalla 13 ajetun pätkän jälkeen, mutta sekin sija riittää takaamaan tittelin. 

Lukjanukin pahin uhkaaja EM-taistossa on Ruotsin lipun alla kilpaileva Oliver Solberg, joka on venäläisen edellä neljäntenä. Citroenilla ajavan Lukjanukin pistejohto on kuitenkin tuntuvat 27 pistettä ennen Skodalla kaasuttelevaa Solbergia.

– Emme ole kilpailussa mukana, mutta tarpeeksi lähellä Oliveria. Se on pääasia, Lukjanuk totesi 13. erikoiskokeen maalissa.

Kilpailun johdossa ajaa M-Sportin Ford Fiesta R5:lla ranskalainen Adrien Fourmaux. Ero toisena olevaan maanmieheen Yoann Bonatoon on reilut puoli minuuttia. Isäntämaan Hyundai-kuski Ivan Ares on kolmantena.

– Tänään on kyllä ollut hullun vaikea lenkki. Olemme tänään hitaampia, mutta renkaat toimivat hyvin. Pito vaihtelee koko ajan, Fourmaux kommentoi.

Espanjalainen Nil Solans johti kisaa vielä 11. erikoiskokeen jälkeen, mutta minuutin aikasakko ja muut murheet tiputtivat Skoda-kuskin kauas kärjestä kahdella seuraavalla pätkällä.

Edellisen EM-rallin Unkarissa voittanut entinen WRC-tähti Andreas Mikkelsen on jäänyt Kanarialla kauas kärjestä. Norjalainen on kilpailussa kahdeksantena. Hyundain WRC-tiimissä tänä vuonna MM-sarjaa ajanut Craig Breen on ollut vielä heikommassa vauhdissa. Irlantilainen on kymmenentenä 5,8 sekuntia Mikkelseniä perässä.

Rallin EM-kausi päättyy Gran Canarian saarella lauantai-iltana. Ajamatta on vielä neljä erikoiskoetta.

Kanariansaarten EM-rallin tilanne EK13/17 jälkeen:
 1. Adrien Fourmaux  Ford   1.40.14,4
 2. Yoann Bonato   Citroen   +33,4
 3. Ivan Ares     Hyundai  +1.00,9
 4. Oliver Solberg  VW     +1.36,1
 5. Jose Suarez    Skoda   +1.46,7
 6. Aleksei Lukjanuk Citroen  +1.49,2
 7. Luis Monzon    Citroen  +2.06,4
 8. Andreas Mikkelsen Skoda   +2.22,0
 9. Callum Devine   Hyundai  +2.24,8
10. Craig Breen    Hyundai  +2.27,8
11. Marijan Griebel  Citroen  +2.41,7

Lue myös nämä

 • Uusimmat