Ajetaanko MM-osakilpailu jälleen ensi kaudella Manner-Ranskassa? – ”Se olisi varmasti maailman suurin ralli”

Miikka Anttila ja Jari-Matti Latvala juhlivat Volkswagenilla Ranskan rallin voittoa vuonna 2014. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan ensi kauden kisakalenterista on spekuloitu pitkään. Mukaan on tulossa esimerkiksi Kenia kuten myös Japani.

Kisakalenterista keskusteltiin ensi kerran virallisesti viime kuun alustavassa FIA:n kokouksessa Jean Todtin johdolla. MM-sarjan promootioyhtiön nokkamies Oliver Ciesla sanoo Autosportin verkkosivuilla, että keskusteluja käytiin paljon myös Korsikan MM-rallin kohtalolla.

Korsika on ikoninen ralli, mutta pienellä markkina-alueella ja hankalien kulkuyhteyksien päässä. Potentiaalinen vaihtoehto voisi olla palauttaa Ranskan osakilpailu jälleen mantereen puolelle Korsikan saaren sijaan.

– Minulta ette kuule yhtään negatiivista kommentteja meidän ralleista. Korsikalla järjestäjät tekivät jälleen loistavaa työtä. Jos tällainen ralli järjestettäisiin Manner-Ranskan puolelle, niin se olisi varmasti maailman isoin ralli, Ciesla sanailee Autosportille.

– Meillä on valtava määrä faneja Ranskassa, jotka seuraavat maan sankareita tässä lajissa. Voisimme houkutella paikalle puoli miljoonaa katsojaa. Euroopan mittakaavassa se olisi merkittävää. Sellainen ei ole mahdollista saarella, vaikka se kaunis onkin.

Korsikan MM-rallin johtajana toimiva Dominique Serieys kuitenkin muistuttaa, että kisan siirtäminen voi olla Ranskan autourheiluliitto FFSA:lle liian kova tehtävä nopeassa aikataulussa.

– Se ei ole mahdollista. Kolmen kuukauden kuluttua tiedämme, mitä kisoja on kalenterissa. Jos olemme mukana, niin se antaa meille yhdeksän kuukautta aikaa ennen tapahtumaa. Aluetta pitää kuitenkin ”varoittaa” kolme kuukautta, joten meillä olisi vain kuusi kuukautta aikaa organisoida uusi kisa uudessa paikassa, Serieys tykittää.

– Mielestäni se ei ole mahdollista. Me pysymme Korsikalla ja tavoittelemme vähintään kolmen vuoden sopimusta.

Ranskan Alsacessa ajettiin vuosina 2010-2014. Viimeisen Manner-Ranskassa ajetun kisan voitti  Jari-Matti Latvala. Korsikalla on ajettu vuodesta 2015 lähtien.

Ranskalaisen kuljettajat ovat voittaneet MM-sarjassa 15 edellistä mestaruutta.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat