Craig Breen haistatti arvostelijoilleen – ”Jatkan tämän tekemistä”

Craig Breen. Kuva: Aki Hietavala

Craig Breen menetti WRC-paikkansa MM-rallikauden 2018 jälkeen, mutta irlantilainen aikoo raivata tiensä takaisin lajin huipulle.

Reilu vuosi sitten Breen saavutti uransa parhaan tuloksen ajettuaan toiseksi Ruotsin MM-rallissa Citroenilla. Ranskalaistiimistä ei kuitenkaan irronnut sopimusta tälle kaudelle, sillä se päätti pestata Sebastien Ogierin ja Esapekka Lapin kahdeksi seuraavaksi kaudeksi.

Breen, 29, on kilpaillut tällä kaudella Irlannin asvalttisarjassa ja Italian mestaruussarjassa. Irlannissa hän on saavuttanut kaksi voittoa Ford Fiesta R5 -autolla. Italian mestaruussarjan avausosakilpailussa Breen ajoi Skoda Fabia R5 -ajokilla neljänneksi jäätyään 16 sekuntia kärjestä.

Breen on saanut osakseen arvostelua päätöksestään ajaa pienempiä kisoja.

– Jos minulle tarjotaan mahdollisuutta ajaa ralliautolla, tartun siihen. En saa tarpeeksi kokemusta asvaltilla, joten on järkevää tehdä näitä hommia kotona Irlannissa ja Italiassa, Breen kertoi Motorsport News -lehdelle.

Breen haistatti suoraan kritisoijille, joiden mukaan irlantilaiskuski liikkuu liian pienissä ympyröissä ja saattaa siten tuottaa itselleen vahinkoa ennen mahdollista paluuta MM-sarjaan.

– Minulle on sanottu, että minun pitää olla erittäin varovainen seuraavan siirtoni kanssa. Minun pitäisi miettiä tekemisiäni ja sitä, miten muut näkevät asian. Paskan marjat. Kuten sanoin, jos auto on tarjolla, olen valmis ajamaan sitä. Rakastan tätä lajia ja jatkan tämän tekemistä, Breen painotti.

Breen ajaa Italian rallisarjan kaksi seuraavaa kilpailua, Sanremon ja Targa Florion, DP Autosport -tiimin Skoda Fabia R5 -autolla. Mahdollista on, että Breen nähdään Skodalla Sardinian MM-rallissa kesäkuussa.

– Meidän pitää katsoa, riittääkö budjetti sinne saakka.

Breen myöntää, että hän janoaa vain ja ainoastaan paluuta WRC-autoon.

– Haluan sitä todella paljon. Tämän kaiken ei pitäisi hämätä ihmisiä. En halua ihmisten ajattelevan, että olemme asettumassa kansallisiin ralleihin. Emme ole. Tavoite on edelleen sama – palata MM-sarjaan mahdollisimman nopeasti, Breen alleviivasi.

Lisää aiheeseen liittyviä tuoreita uutisia:
Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja