Pyöräilyn olympiavoittaja Barcelonan MM-rallicrossiin – myös yllättävä suomalaisnimi lähtöviivalla

Rallicrossin MM-sarja käynnistyi viime viikonloppuna Abu Dhabista. Kuva: FIAWorldRallycross.com

Pyöräilyn kuusinkertainen olympiavoittaja Sir Chris Hoy tekee uuden aluevaltauksen ja ottaa osaa Barcelonassa huhtikuun viimeisenä viikonloppuna ajettavaan rallicrossin MM-osakilpailuun.

43-vuotias Hoy ajaa Xite Racingin tiimin Ford Fiestalla.

 

– Odotan innolla kisaamista rallicrossin MM-sarjassa. Rallicross-auton ajaminen on aina ollut joskus tehtävien asioiden listallani, mutta nyt pääsen oikeasti kilpailemaan maailman parhaita vastaan. Se on jotain erityistä ja myös suuri haaste, Hoy sanoo MM-sarjan tiedotteessa.

– Testaan ensi viikolla Xite Racingin tiimin ja vakituisen kuljettajan Oliver Bennettin kanssa. Yritän oppia kaiken, mitä voin ennen debyyttiäni.

Hoy on pyöräilyuransa päättymisen jälkeen siirtynyt vahvasti moottoriurheilun puolelle. Hän osallistui muun muassa Le Mansin 24 tunnin ajoon vuonna 2016 ja on ajanut myös Britannian rata-autosarjoissa. Tänä keväänä Hoy testaa Formula E -autoa.

Rallicrossin MM-sarjan promoottori julkaisi keskiviikkona 19 nimeä kattavan osallistujalistan kauden toiseen kisaan Barcelonassa. Mukana on myös suomalaiskonkari Jani Paasonen, joka ajaa Stard-tiimin Ford Fiestalla.

Stard-tallia johtaa rallin MM-sarjasta tuttu itävaltalainen Manfred Stohl. Länsi-Savo-lehden verkkosivujen mukaan Paasonen ajaa kaudella 2019 viisi kisaa rallicrossin MM-sarjassa. Ralliurallaan mäntyharjulainen ajoi N-ryhmässä Stohlin tallissa kaudella 2004.

44-vuotias Paasonen ajoi vuosina 2000-2004 rallin MM-sarjassa N-ryhmässä. Paras tulos oli kauden 2004 MM-pronssi. Paasonen on kisannut myös rallicrossin SM- ja EM-sarjassa.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö