Yllätysveto: Harri Rovanperä ajaa B-ryhmäläisellä SM-rallin yleisöpätkällä – vierellä istuu Aamulypsyn juontaja

Perjantaina alkavassa Jyväskylän SM-rallissa nähdään tositoimissa kaksi sukupolvea Rovanperien ralliperheestä.
Harri Rovanperä
Harri Rovanperä. Kuva: Secto Automotive Labs
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin hallitseva maailmanmestari Kalle Rovanperä ajaa koko kilpailun läpi etuautona. Rovanperän kilpurina on Toyota Starlet, jonka tekniikka on pistetty uuteen uskoon kilpailua varten.

Keskiviikkona paljastui, että myös Kallen isä Harri Rovanperä pääsee vauhtiin kilpailun avaavalla Killerin yleisöerikoiskokeella perjantai-iltana. Kilpurina näytösajossa on legendaarinen B-ryhmäläinen Audi Quattro S1.

Rovanperän kartanlukijana raviradan pyörityksessä toimii Radio Suomipopin juontaja Tuukka Ritokoski, jonka hänen kollegansa Janni Hussi haastoi mukaan Jyväskylään. Heikki Kovalaiselle tällä kaudella nuotteja lukeva Hussi järjesti Ritokoskelle yllätyksen tiiminsä Secto Automotive Labsin kanssa.

– Soitin pari puhelua ja siellä laitettiin nyt haisemaan. Otatko haasteen vastaan? Mulla olisi sulle tarjota yksi maailman legendaarisimmista autoista, Hussi kysyi Ritokoskelta keskiviikon Aamulypsy-lähetyksessä.

– Sulla on yksi aika hyvä kuljettaja. Maailmanmestaria ei saatu, koska Kalle Rovanperä on itse varattu noissa samoissa karkeloissa. Mutta jos mä sanon, että mulla olisi samaa dna:ta tarjolla.

Kumpikaan Rovanperä ei aja Killerillä kelloa vastaan, mutta yleisö saa varmasti rahoilleen vastinetta.

Hussi kilpailee Jyväskylän Talvirallissa Secto-pomo Matias Henkolan kanssa. Kovalainen jättää Jyväskylän SM-osakilpailun väliin, koska hän ajaa Japanin rallisarjan osakilpailussa viikonloppuna.

Jyväskylän Talvirallissa ajetaan Suomen MM-rallista tutuilla erikoiskokeilla. Killerin yleisöpätkä avaa kilpailun perjantaina, ja loput kuusi erikoiskoetta ovat ohjelmassa lauantaina.

Lue lisää Jyväskylän Talvirallin reitistä: Ralliherkkua tarjolla! Jyväskylän SM-rallissa päästellään legendaarisilla pätkillä

Lue myös nämä