Rallikonkari ei halua olla enää ”turpaan ottavana osapuolena”

Rallin SM-sarjan konkari Juha Salo lähtee jahtaamaan voittoa viikonloppuna ajettavasta Jyväskylän Talvirallista.
Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

SM-sarjan talvikausi päättyy Jyväskylän ympäristössä, missä ajetaan Suomen MM-rallista tutuilla erikoiskokeilla. Kahdessa edellisessä osakilpailussa Salo joutui tyytymään kakkossijaan, mutta nyt karkkilalaisen mielessä on palkintokorokkeen keskipaikka.

Kuopion SM-rallissa Salo jäi vain 2,1 sekuntia voiton ottaneesta Jari Huttusesta. Kauden avanneessa Tunturirallissa ero ykköseksi tulleeseen Teemu Asunmaahan oli vieläkin pienempi, 1,5 sekuntia.

Salo on tehnyt ennen Jyväskylän Talvirallia tarkat laskelmat, jotka voisivat olla resepti menestykseen: vauhtia pitäisi parantaa 0,011 sekunnilla jokaisella erikoiskoekilometrillä, jotta tappiosekunnit kääntyisivät voitoksi.

– Tässä vielä mietitään, että mistä ne puuttuvat sekunnin sadasosat otetaan pois. Enää ei auta olla turpaan ottavana osapuolena. Jyväskylässä pitää olla heti hereillä ja voittaa, Salo kertoo tiedotteessaan.

– Olen terävöittänyt omaa nuotitustani ja yrittänyt tehdä nuoteistani tarkempia. Toivotaan, että näistä elementeistä löytyisi se voiton siemen. Kyllä tästä noustaan, SM-sarjassa toisena oleva Salo vakuuttaa.

Katso rallin SM-sarjan pistetilanteet täältä.

Salo valmistautui Jyväskylän SM-osakilpailuun testaamalla kalustoaan Orimattilan suunnalla.

– Kaikki on kunnossa tulevaan. Hyvältä tuntuu. Auto on Kuopion jäljiltä huollettu ja kaikki autossa on käyty läpi. Uskon, että olemme tulevana viikonloppuna Jyväskylässä hyvässä iskussa.

Kisaviikonlopuksi Jyväskylään on luvattu pakkaskelissä, joten kilpailu päästään ajamaan talvisissa olosuhteissa.

– Talvella teiden profiilit muuttuvat aika paljon aurauksien mukaan, ja mutkat ovat selvästi jyrkempiä kuin kesällä. Hienoja teitä on joka tapauksessa tiedossa. Tarkkuutta peliin, hyvät nuotit ja hyvällä sykkeellä reitille, niin siitä se lähtee, Salo summaa.

Jyväskylän Talviralli käynnistyy perjantai-iltana Killerin raviradalla ajettavalla yleisöerikoiskokeella. Lauantain ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta.

Lue lisää Jyväskylän Talvirallin reitistä: Ralliherkkua tarjolla! Jyväskylän SM-rallissa päästellään legendaarisilla pätkillä

Lue myös nämä

  • Uusimmat