WRC-tallit hyväksyivät yksimielisesti kovan päätöksen – Tommi Mäkinen: Ymmärrämme täysin tilanteen

Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Meksikon MM-rallin järjestäjät vahvistivat lauantaina, että rallia ei ajeta enää sunnuntaina. Lauantain erikoiskokeet ajetaan loppuun, minkä jälkeen lopputulokset ovat selvillä.

Sunnuntain erikoiskokeiden peruuntumisen taustalla ovat koronaviruksen maailmanlaajuiset vaikutukset. Valtiot ovat sulkeneet rajojaan ja rajoittaneet ulkomaalaisten pääsyä lentokentilleen. Sen vuoksi kuljettajat, tiimit ja muut rallin parissa työskentelevät henkilöt halutaan päästää mahdollisimman nopeasti paluumatkalle kohti Eurooppaa.

Lue myös: Meksikon MM-ralli jää tyngäksi – sunnuntaina ei ajeta kilpaa

Rallin MM-sarjan tiimit Hyundai, M-Sport Ford ja Toyota hyväksyivät yksimielisesti päätöksen.

– Tallimme ymmärtää täysin tilanteen ja tukee Meksikon rallin järjestäjien päätöstä. Se on harmillista, että kisa päättyy näin, sillä kyseessä on hieno kilpailu, kertoi Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen, joka ei itse matkustanut Meksikoon tavallisen flunssan vuoksi.

– Meidän pitää taata, että tallimme jäsenet pääsevät turvallisesti kotiin perheidensä luokse. Siinä mielessä tämä on oikea päätös, Mäkinen sanoi.

Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo ja M-Sport Fordin pomo Richard Millener olivat samoilla linjoilla Mäkisen kanssa.

– Tämä tilanne on kehittynyt tunti tunnilta, emmekä voineet odottaa pidempään päätöstä. Mielestämme rallin keskeyttäminen on oikea päätös, jotta kaikille voidaan taata turvallinen paluumatka poikkeuksellisissa olosuhteissa, Adamo totesi.

– Kilpailijoina haluaisimme jatkaa rallia, mutta meidän ajatella tilannetta laajemmin, Millener kertoi.

Katso alta, kuinka Esapekka Lapin auto tuhoutui täysin tulipalossa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Meksikon MM-rallissa ajetaan vielä viisi erikoiskoetta lauantaina paikallista aikaa. Kilpailun voittaja on selvillä sunnuntaina noin kello 4.00 Suomen aikaa.

Lue myös: EK16: Suninen teki virheen, Tänak kiri vain kymmenyksillä – ”Homma ei toimi ollenkaan”

Rallin MM-sarjan on määrä jatkua toukokuun loppupuolella Portugalissa, mutta koronavirus saattaa tehdä muutoksia ohjelmaan. Huhtikuulle kaavailtua Argentiinan MM-rallia on jo päätetty siirtää ja se saattaa jäädä kokonaan ajamatta.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja