Meksikon MM-ralli jää tyngäksi – sunnuntaina ei ajeta kilpaa

Thierry Neuville vauhdissa Meksikon MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Meksikon MM-ralli päättyy poikkeuksellisesti jo lauantai-iltana paikallista aikaa. Asiasta järjestään pian virallinen lehdistötilaisuus. Näin ollen sunnuntain kolme erikoiskoetta jäävät ajamatta.

Syynä on koronavirus, joka on perunut suuria urheilutapahtumia ja liigoja ympäri maailman. Koronavirustapauksia on saakka vahvistettu 26 kappaletta Meksikossa.

Perumisen taustalla on myös se, että kuljettajat, tallien työntekijät ja muut rallin parissa työskentelevät henkilöt halutaan saada kotimatkalle mahdollisimman pian. Yhdysvallat on jo pistänyt rajat kiinni ulkomaalaisilta ja usea maa Euroopassakin on tehnyt vastaavan päätöksen.

Meksikon MM-rallissa ajetaan vielä kuusi erikoiskoetta lauantain aikana. Ohjelmassa on kolme kunnon sorapätkää vuoristossa ja kolme lyhyttä yleisöerikoiskoetta.

Suomalaiskuljettajista Teemu Sunisella on vielä isot panokset kilpailussa, sillä hän on kiinni kakkossijassa. Sunisella on edessään tiukka taistelu, sillä Hyundain Ott Tänak ja Toyotan Elfyn Evans saavuttivat M-Sport Fordin suomalaiskuljettajaa lauantaiaamun erikoiskokeilla.

Suninen 6,6 sekuntia Tänakia ja 16 sekuntia Evansia edellä.

– Tilanne on tiukka. Ott on ajanut hyvin, mutta annetaan hänen ajaa. Minun on järkevämpää keskittyä omaan tekemiseen, Suninen sanoi.

Katso alta, kuinka Esapekka Lapin auto tuhoutui täysin tulipalossa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

– Olen saanut lisää itseluottamusta. On hienoa, että olen päässyt taas omalle tasolleni Ruotsin pettymyksen jälkeen.

Toyotan suomalaiskuljettaja Kalle Rovanperä ajaa kilpailussa viidentenä.

Meksikon MM-rallin tulokset ovat selvillä sunnuntaina aamuyöstä Suomen aikaa.

Lue myös: EK15: Ott Tänak jahtaa toisena olevaa Teemu Sunista – Rovanperä antoi periksi

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja