Quantcast

WRC-tallipomo ymmärtää Ott Tänakin tuskan, muistuttaa silti faktoista

Rallin MM-sarjan yksityistalli M-Sportin taival Meksikossa viime viikonloppuna oli umpisurkea.
Richard Millener ja Ott Tänak
Richard Millener ja Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Torstai-illan kaksi lyhyttä yleisöerikoiskoetta tallin kolme kuljettajaa onnistuivat läpäisemään, mutta heti perjantain ensimmäisellä metsäpikataipaleella seinä nousi pystyyn. Ranskalaiskuljettaja Pierre-Louis Loubet sekä kreikkalainen herrasmieskuski Jourdan Serderidis töpeksivät itse, kun taas ykköstykki Ott Tänakin osalta tekniikka petti.

Tänakin Puma Rally1 -autosta hajosi turbo jo kymmenen EK-kilometrin jälkeen. Sen jälkeen loppuviikonloppu meni Power Stage -pätkää lukuun ottamatta kurvailuksi virolaisen osalta.

– Ei ole epäilystäkään, etteikö tulos olisi paperilla suuri pettymys. Olen silti todella tyytyväinen, miten tiimi onnistui kääntämään Ottin tuloksen vielä pisteille. Perjantaina nimittäin näytti pitkään, että edessä on keskeytys, tallipomo Richard Millener kommentoi.

– Tiimihengen avulla Ott pääsi vielä takaisin kymppisakkiin ja otti pisteitä myös Powerilta. Hän ajoi ylipäätään koko viikonlopun todella hyvin, eikä tehnyt virheitä. Pisteiden myötä asetelmat MM-taistelussa ovat edelleen hyvät.

Tänak itse ruoti kisaansa kovin sanoin. Vuoden 2019 maailmanmestari kokee, ettei ole tällä hetkellä niin sanotusti samalla sivulla Puma Rally1 -auton kanssa. Virolaiskuskin mestaruushaaveiden osalta olisi tärkeää, että Tänak saisi luottoa soralle, sillä suurin osa kauden kisoista ajetaan nimenomaan liukkaalla pinnalla.

– On selvää, että Ott ei tunne oloaan luottavaiseksi soraolosuhteissa. Koko meidän porukkamme tekee kuitenkin kovasti töitä, mutta mitään suuria asioita emme voi muuttaa yhdessä yössä. Tämä tulee olemaan pitkä prosessi, Millener korostaa.

– Automme on silti edelleen kilpailukykyinen. Ottin ajamat fantastiset ajat vahvistavat sen. Seuraavaksi meidän on kuitenkin saatava autostamme sellainen, että hän tuntee siellä olonsa hyväksi.

Tänak on kolmen MM-rallin jälkeen sarjassa neljäntenä yhdeksän pisteen päässä sarjaa johtavasta Toyotan Sebastien Ogierista. Muutaman pisteen virolaista edellä ovat myös Hyundain Thierry Neuville sekä puolustava maailmanmestari Kalle Rovanperä.

Katso alapuolelta Meksikon MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat