WRC-tallin pomon poika mukaan Meksikon MM-kandidaattiralliin – ”Siellä on varmasti huima tunnelma”

Rallin MM-sarjassakin ajanut Matthew Wilson edustaa Englantia Rally of Nations Guanajuato -rallissa huhtikuun alussa Meksikossa.
Matthew Wilson
Matthew Wilson. Kuva: Drew Gibson
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

35-vuotias Wilson ajaa 1.-3. huhtikuuta kisattavassa rallissa Rally2-luokituksen autolla. Wilson toimii nykyisin testikuskina Isänsä Malcolm Wilsonin johtamassa M-Sport Fordin WRC-tallissa.

Matthew Wilson kisasi MM-sarjassa vuosina 2006-2011. Edellisen kerran Wilson kisasi Meksikossa kaudella 2011, jolloin kisa Ford Fiesta WRC:n ratissa päättyi keskeytykseen sähkövian vuoksi.

– Olen aina nauttinut Meksikon rallista, sillä se on ihan uniikki oma haasteensa. Siellä on luvassa täydet ajopäivät lauantaina ja sunnuntaina sekä kiva yleisöpätkä perjantai-iltana. Tunnelma on aina ollut katossa, mikä on upea juttu, Wilson kommentoi.

– Käsittääkseni kisassa on luvassa myös yksi yleisöerikoiskoe radalla. Siellä on varmasti huima tunnelma.

Rally of Nations Guanajuato ajetaan Léonin kaupungin ympäristössä, jossa myös MM-ralli on perinteisesti kaasuteltu 2000-luvulla. Meksikon ralli tippui kalenterista kauden 2020 jälkeen, mutta tämän vuoden kisa toimii kandidaattirallina ensi kautta ajatellen.

– Meksikon ralli on erilainen muihin kisoihin verrattuna korkeuserojen vuoksi, mikä aiheuttaa moottorissa tehohävikkiä. Sen vuoksi ajotyylin on oltava vähän erilainen, ettei vauhti kuole, Wilson kuvailee.

– Aiemmin olen ajanut siellä WRC-autolla, jolloin voimaa on ollut enemmän käytössä. Nyt Rally2-autolla ajotyylin sopeutus on entistäkin tärkeämpää. Tilanne on kuitenkin kaikille sama.

Wilsonin lisäksi Rally of Nations Guanajuato -kisaan on toistaiseksi vahvistettu kilpailemaan Harri Rovanperä sekä Mads Östberg.

Katso alapuolelta vuoden 2020 Meksikon MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,332372″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat