Hyundai julkisti kuljettajauutisia, mutta mitä tekee Teemu Suninen? Suomalaiskuski kertoo, mistä on kyse

Rallin MM-sarjassa kilpaileva Hyundai julkisti maanantaina neljä kuljettajaa junioriohjelmaansa, mutta Teemu Sunisen nimeä ei löytynyt listalta.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suninen lopetti kesken viime vuoden pitkäaikaisen yhteistyönsä M-Sport Fordin kanssa ja kauden lopulla hän hyppäsi Hyundain ajohaalareihin. Sunisen sopimusta Hyundain kanssa täksi kaudeksi ei ole toistaiseksi julkistettu.

Maanantain tiedotteesta heräsi kysymys, onko Suniselle yhä luvassa ajohommia Hyundailta. Suninen ei ole vielä avannut kilpailukauttaan.

Pitääkö tästä kaikesta olla huolissaan, Teemu Suninen?

– Kai mä rupean olemaan jo sen verran vanha, ettei mua voi laittaa junnutiimiin. Ikää rupeaa olemaan jo lähemmäs 30 vuotta, Suninen, 28, veistelee Rallit.fille.

Sunisen suunnitelmissa on edelleen ajaa Hyundailla täysi kausi eli seitsemän osakilpailua rallin MM-sarjan WRC2-luokassa.

– Ohjelma MM-sarjaan on viritteillä. Maailman tilanne ei toki ole helpottumaan päin, mutta olemme valmistautumassa MM-sarjaan, Suninen viittaa Ukrainassa käytävään sotaan.

Mahdollista on, että Suninen nähdään Hyundain i20 N Rally2 -auton ratissa jo seuraavassa osakilpailussa Kroatiassa huhtikuun loppupuolella.

– Meillä on hyvät asvalttitestit ajettuna ja siinä mielessä Kroatiaan on valmius. Päätäntävalta on enemmän tiimin puolella, onko se (avauskisa) sitten Kroatia vai Portugali. Jompikumpi, mutta eiköhän tässä aika pian päästä kausi aloittamaan, Suninen selventää.

Hyundain Rally2-luokituksen kilpuri ei ole aiemmin ollut aivan yhtä kilpailukykyinen kuin luokkaa pitkään hallinneen Skodan Fabia Rally2. Hyundailla testivastuuta saaneen Sunisen mukaan i20 N Rally2 -autossa on tapahtunut merkittävää kehitystä.

– Saimme aika nopeasti autoa eteenpäin kehitystesteissä. Ehkä isoin juttu on ollut se, että olemme saaneet suuntaviivoja, mihin suuntaan autoa pitää viedä. Se ei onnistunut vain helpoilla säätömuutoksilla, vaan tarvitsemme myös uusia kehitysosia, Suninen kertoo.

– Osa niistä menee ilman jokeriluokituksia ja osaan mietitään, mitä jokereita halutaan käyttää. Suunta on joka tapauksessa parempi.

Irlantilainen Josh McErlean, luxemburgilainen Gregoire Munster, ranskalainen Nicolas Ciamin ja paraguaylainen Fabrizio Zaldivar ovat mukana Hyundain juriotiimissä.

Lue myös: Teemu Suninen avautui ex-tallinsa huonosta kohtelusta: ”Jos meillä on miljoonan auto, miksi ei laiteta viittä euroa aamupalaan?”

Katso alta kooste helmikuun lopussa ajetusta Ruotsin MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,399892″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat