Quantcast

WRC-tallin pomo toivoo paluuta palkintopallille – ”Kuskeillamme on itseluottamus nousussa”

Rallin MM-sarjassa eletään kauden kiireisintä aikaa, kun kahden viikon sisään uusilla Rally1-hybridiautoilla ajetaan kaksi osakilpailua.
Ford Puma Rally1
M-Sport Ford ei ole ollut palkintopallilla sitten tammikuun. Kuva: Drew Gibson
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Reilu viikko sitten päättyneen Portugalin MM-rallin jälkeen tallit matkustivat suoraan Sardinian saarelle, jossa kaasutellaan kauden viides osakilpailu torstaista alkaen. MM-sarjan yksityistalli M-Sport Fordin pomo Richard Millener tunnustaa, että urakka oli melkoinen.

– Oli todella kova työ saada autot valmiiksi Sardiniaan. Tiimi on tehnyt upeaa työtä. Jo Portugali oli rankka kisa ja Sardinia monesti vieläkin rajumpi. Automme on kuitenkin osoittanut vauhtinsa, joten en näe mitään syytä, miksi emme voisi olla kilpailukykyisiä, Millener paaluttaa.

– Kaikilla kuskeillamme itseluottamus on nousussa ja he ovat tunteneet olonsa luottavaiseksi autossa. Korkeat lämpötilat ovat varmasti valtava haaste tänä viikonloppuna. Tavoitteenamme on antaa muille talleille painetta.

Korsikan saarelta kotoisin oleva Fordin ranskalaiskuski Pierre-Louis Loubet on ”kotikisasta” innoissaan. Loubet on Fordilla löytänyt tekemisensä tason uudestaan vaikeiden Hyundai-vuosien jälkeen.

– Sardinian ralli on ehdottomasti yksi suosikeistani, koska paikka on itsessään upea ja lähellä kotiani. Toivomme, että pääsemme samaan vauhtiin kuin Portugalissa perjantaina. Se toisi meille varmasti hyvän tuloksen, joka taas nostaisi luottoa entisestään loppukauden ajaksi, Portugalissa seitsemänneksi ajanut Loubet toteaa.

Loubetin maanmies Adrien Fourmaux sai kauden ensimmäiset pisteensä Portugalissa. Kolmen keskeytyksen jälkeen yhdeksäs sija oli tärkeä, vaikka Puma Rally1 -autolla pitäisi toki saavuttaa paljon enemmänkin.

– On mahtavaa palata Sardiniaan, sillä ajan siellä jo neljättä kertaa, vaikka tosin ensimmäistä kertaa huippuautolla. Haaste on varmasti iso, mutta toisaalta Portugalissa sain jo hyvän fiiliksen autoon. Toivon, että saamme ajettua vähän paremman tuloksen tällä kertaa, Fourmaux miettii.

Katso alapuolelta, mitä Sardinian MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat