Quantcast

WRC-tallin johtaja valitsi viisi erityistä hetkeä pitkältä uralta – Grönholmin ja Hirvosen kaksoisvoitto pääsi listalle

Malcolm Wilson
Malcolm Wilson, Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Malcolm Wilsonin johtama M-Sport on ollut mukana rallin MM-sarjassa vuodesta 1997 lähtien. Yli kaksikymmentä vuotta lajin korkeimmalla huipulla ovat tuoneet brittitiimille seitsemän maailmanmestaruutta. 

Englannin Cumbriassa majaansa pitävä M-Sport pitää hallussa myös huikeaa pisteputkea MM-sarjassa. M-Sportin auto on nähty MM-pisteillä jokaisessa rallissa sitten vuoden 2002 Monte Carlon osakilpailun.

Wilson on valinnut 23 vuoden ajalta viisi parasta hetkeä WRC.comin verkkosivuilla:

Top1: Sopimus Fordin kanssa vuonna 1996

– Rehellisesti sanottuna on vaikeaa valita vain viisi hetkeä. Vuosien varrella on ollut niin paljon hienoja tapahtumia. Sopimus Fordin kanssa heidän WRC-projektinsa pyörittämisestä vuonna 1997 oli huikean iso juttu minulle. Aloitin urani Escorteilla ja Ford on aina ollut lähellä sydäntäni, Wilson sanoo.

Lue myös: Fordilta paljon tukea M-Sportille uuden WRC-hybridin suunnittelussa – ”Ilman heitä tämä projekti olisi mahdoton”

Top2: Akropolis rallin kaksoisvoitto debyyttikaudella

Carlos (Sainz) oli aloittanut kauden hyvin toisella sijalla Montessa ja Ruotsissa, mutta sen jälkeen meille tuli keskeytyksiä ja oli muutenkin hankalaa. Tiesimme, että Akropolis on iso haaste ja se olikin oikein kunnon vanhan tyylin kisa rajuine erikoiskokeineen. Käytimme samaa strategiaa kuin Safarissa ja vaihdoimme kaikki tärkeät jousituksen osat säännöllisesti. Se toimi. Otimme kaksoisvoiton Carloksen ja Juhan (Kankkunen) kanssa. Se oli iso tulos kuskeille ja tiimille antaen meille luottamusta diilin alkuvaiheissa.

Kalle Rovanperä testasi kesäkuussa Toyotan WRC-autoa Keski-Suomessa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,342336″ ap mute]

 

Top3: Colin McRaen voitto Safari-rallissa vuonna 1999.

– Ford Focus RS WRC oli valmis kauden alussa 1999. Saimme pohja-aikoja kahdessa avauskisassa, mutta Safari-ralli hermostutti meitä. Teimme kaikkemme valmistautumisen suhteen, mutta emme tienneet, mitä odottaa. Colin ajoi kisan todella kauniisti. Yleinen käsitys on, että Colin oli hyvä nopeissa ralleissa, mutta hän on ehkä mekaanikon taidoiltaan ja ymmärrykseltä paras kuski, jonka kanssa olen työskennellyt. Hän tiesi tarkkaan, miten kovaa autolla pystyi puskemaan. Voitto Safarissa oli unelmien täyttymys. Pari viikkoa myöhemmin voitimme myös Portugalissa, mikä osoitti uuden automme kyvyt.

Top4: Valmistajien mestaruus vuonna 2006

– Rallien voitot ovat hieno asia, mutta ensimmäinen titteli oli jotain, mitä ei voi unohtaa. Ford ei ollut voittanut aikoihin mestaruutta, joten sen varmistaminen oli erittäin tärkeää. Tavallaan oli harmi, että homma varmistui toisella puolella maapalloa Uudessa-Seelannissa. Tiesin kuitenkin, että Dovenby Hallissa oli nettikamerayhteys ja siellä henkilökuntamme juhli keskellä yötä. Rallin tulos oli hieno kaksoisvoitto Marcuksen (Grönholm) ja Mikon (Hirvonen) kanssa.

Lue myös: Teemu Sunisen ja Esapekka Lapin tiimi vaarassa jättää rallin MM-sarjan – ”Emme voi jatkaa samalla tavalla”

Top5: Walesin ralli vuonna 2017

– Sanoin, että on vaikeaa valita viittä hetkeä ja laittaa niitä järjestykseen. Isoin ja merkittävin ralli on kuitenkin selviö. Walesin ralli vuonna 2017 on jotain, mitä en koskaan unohda ja tuskin mitään sellaista tapahtuu enää ikinä. Me voitimme kaiken mahdollisen sinä päivänä. Seb (Ogier) ja Julien (Ingrassia) veivät kuskien ja karttureiden tittelit ja M-Sport tiimien mestaruuden. Elfyn (Evans) ja Dan (Barritt) puolestaan voittivat ensimmäisen rallin urallaan.

 

 

 

 

Lue myös nämä