WRC-tähti yllättyi Teemu Sunisen suorituksesta

Thierry Neuville sai ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen kunnon tuloksen Suomen MM-rallista.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neuville nousi edellisen kerran Keski-Suomen sorakisassa palkintokorokkeelle vuonna 2013, jolloin hän sijoittui toiseksi Fordin WRC-kalustolla. Tänä viikonloppuna belgialainen kuittasi saman sijoituksen Hyundain Rally1-hybridiautolla.

– Viime vuodet Suomessa ovat olleet vaikeita minulle ja myös Hyundaille. Olimme hyvässä vauhdissa koko viikonlopun, Neuville sanoi.

Hyundai-tähti yritti haastaa Toyotan Elfyn Evansin kisan voitosta lauantain erikoiskokeilla, mutta walesilainen paineli maisemaan ja lopulta kisan voittoon. Neuville taipui Evansille 39,1 sekunnin erolla.

– Emme selvästikään olleet nopeimpia, mutta Toyotaa oli vaikeaa lyödä. Voin kuitenkin olla tyytyväinen esitykseemme. Olemme parantaneet, sillä Viro ja Suomi olivat ennakkoon meille vaikeimmat kilpailut, Neuville totesi.

Neuville oli sanonut ennen Viron ja Suomen nopeita sorakisoja, etteivät ne ole hänen suosikkikisojaan. Tästä huolimasta hän otti molemmista ralleista kakkostilat.

– Ne eivät ole vieläkään suosikkejani. Tässä rallissa minun pitää luottaa autooni enemmän kuin missään muussa rallissa. Tänä viikonloppuna auto antoi kuitenkin minulle luottoa siihen, että voin painaa kovaa, Neuville sanoi.

Neuville saa osittain kiittää viime kisojen menestyksestään suomalaisia tallikavereitaan Esapekka Lappia ja Teemu Sunista.

– Testeissä viemme autoa samaan suuntaan, myös Teemun kanssa. Meillä kaikilla oli lähes samat säädöt, mikä on osoitus siitä, että haluamme autolta samanlaista palautetta. Näin ei ollut aiemmin, kun kehitimme autoa eri suuntiin, Neuville saattoi viitata edellisvuosiin, jolloin Ott Tänak ajoi hänen tallikaverinaan Hyundailla.

Lappi joutui keskeyttämään Suomen MM-rallin jo perjantaina ajettuaan ulos ja päin koivua. Suninen sen sijaan esiintyi hienosti otettuaan nelostilan, vaikka hän kilpaili vasta toista kertaa Hyundain Rally1-autolla MM-rallissa.

– Se on harmi, mitä Esapekalle tapahtui. Hän on ajanut hyvin tänä vuonna. Teemu teki hyvää työtä viikonloppuna, hän yllätti minut, Neuville kehui.

Lue myös: Teemu Suninen kuittasi suoraan vastapalloon – ”Kiva nähdä, että odotukset nousevat”

Katso alta video Suomen MM-rallin ratkaisuhetkistä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat