WRC-rallitallin toimintaan isoja muutoksia

Rallin MM-sarjassa Fordeilla kilpaileva brittitiimi M-Sport on ilmoittanut, että se pistää johtoporrastaan uuteen uskoon.
M-Sport
M-Sport ajattaa Fordeja rallin MM-sarjassa. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sportilla kaikkiaan 38 vuotta työskennellyt John Steele jättää tiimin tämän vuoden lopussa. Tällä hetkellä Steele toimii M-Sportin kaupallisena johtajana.

Steelen siirtyessä syrjään tallin pääjohtaja Malcolm Wilson ottaa tuekseen uudistetun johtoportaan. Ensimmäinen askel M-Sportin tulevaisuutta varten otettiin jo aiemmin tänä vuonna, kun M-Sportista tuli M-Sport UK. Näin yhtiö veti selkeämmän rajan moottoriurheilutoimintojensa ja muun liiketoimintansa välille.

M-Sportin johtokuntaan kuuluvat jatkossa Matthew Wilson, tallin tekninen johtaja Chris Williams, tallipäällikkö Richard Millener, talousjohtaja Paul McKnespiey ja M-Sport Puolan johtokunnan jäsen Maciej Woda.

Vaikka John Steele jättää pomohommat ja keskittyy jatkossa enemmän perhe-elämään, hän ei jätä M-Sportia kokonaan. Hän toimii johtokunnan neuvonantajana ensi vuoden alusta lähtien.

– Ensinnäkin haluan kiittää Johnia kaikesta siitä, mitä hän on tehnyt auttaakseen rakentamaan M-Sportin siihen, missä se on tänään – se ei olisi ollut mahdollista ilman häntä, Malcolm Wilson kertoo.

– Hänen vetäytyessään on oikea aika edetä M-Sport UK:n sukupolvenvaihdossuunnitelman kanssa. Matthew, Chris, Rich, Paul ja Maciej ovat poikkeuksellisen motivoituneita ja heillä on tietoa ja näkemystä jatkaa kasvuamme ja menestystämme.

M-Sport ei ole saavuttanut tänä vuonna toivomaansa menestystä rallin MM-sarjassa. Tiimi pestasi ykköskuljettajakseen Ott Tänakin, jonka kanssa se toivoi saavuttavansa kuljettajien mestaruuden tänä vuonna. Tänak on kuitenkin kohdannut viime kisoissa takaiskuja, joiden vuoksi hän todennäköisesti menetti saumat MM-titteliin.

Tänak on sarjassa neljäntenä ennen neljää viimeistä osakilpailua. Ensi viikoilla MM-pisteistä ajetaan Kreikan Akropolis-rallissa.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Katso alta Kreikan MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat