Sebastien Ogierin mestarikartturilta yllätysveto – ajoi rallia yli vuosikymmenen tauon jälkeen

Sebastien Ogierin rinnalta muistettava Julien Ingrassia palasi ralliauton rattiin yli vuosikymmenen tauon jälkeen.
Julien Ingrassia
Julien Ingrassia. Kuva: Renault Sport

Kahdeksankertainen maailmanmestari osallistui kotimaassaan Ranskassa ajettuun Terre de Lozère -ralliin viime viikonloppuna. 43-vuotiaan Ingrassian alla oli Renault Clio Rally5 -auto.

Ingrassia osallistui kisaan ystävänsä Gilles De Turckheimin kanssa. Yleiskilpailussa tulos oli 38:s. Eroa kisan voittaneeseen Skoda Fabia Rally2 -autoa käskyttäneeseen Jean-Baptiste Franceschiin tuli reippaat 21 minuuttia. Clio Trophy -luokassa Ingrassia oli 27 osallistujan joukossa 15:s.

– Ideana oli pitää hauskaa. Se tehtävä ainakin saavutettiin. Tietenkään en halunnut myöskään tuhota autoa, joten kaksi hommaa ainakin onnistui, Ingrassia naureskeli kisan jälkeen.

– Olen kuitenkin kilpailija ja haluan koko ajan suoriutua paremmin. Meillä oli pientä teknistä murhetta avauspäivänä, mutta pystyimme korjaamaan sen ja jatkamaan kisaa.

Julien Ingrassia ajoi pitkästä aikaa ralliautolla. Kuva: Renault Sport

Edellisen kerran Ingrassia oli ajanut ralliautolla kilpaa kaudella 2011 Citroen C2 R2 -autolla. Ajotaukoa oli siis kertynyt reilusti yli vuosikymmenen verran. Viime viikonlopun kisa oli vasta Ingrassia kolmas ralliauton ratissa.

– On minulla edelleen tiettyä tulisuutta ja taisteluhenkeä. Mietin monesti, että olisin voinut ajaa jonkun kohdan paremmin. Tunne on aina sama, kun on pätkillä. Koko ajan miettii, missä sekunteja menee hukkaan, Ingrassia kertoi.

Ingrassia lopetti Ogierin aisaparina kauden 2020 jälkeen, joka huipentui kaksikon kahdeksanteen MM-titteliin. Sen jälkeen Ogier päätti ajaa enää osa-aikaisesti MM-sarjassa, eikä Ingrassia puolestaan halunnut lähteä puolittaiseen kisaohjelmaan mukaan.

Ranskalaiskaksikko ehti ajaa yhdessä 16 vuoden ajan. Ingrassian ”eläköitymisen” jälkeen Ogierin rinnalla on nähty

Rallin MM-sarja jatkuu Kreikassa ensi viikolla. Katso alapuolelta, mitä kisassa on luvassa.