Quantcast

WRC-rallitallin kaikki panokset yhden kortin varassa – ”Tuo omat haasteensa”

M-Sport Ford ei havittele valmistajien maailmanmestaruutta rallin MM-sarjassa ensi kaudella.
M-Sport Ford
M-Sport ajattaa Fordeja rallin MM-sarjassa. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sen sijaan brittitiimi tekee kaikkensa sen eteen, että Ott Tänak pystyy ajamaan kuljettajien mestaruudesta kaudella 2023. Tänak päätti syksyllä jättää Hyundain WRC-tallin, ja M-Sport puolestaan kaappasi virolaistähden ykköskuljettajakseen.

Tänak ja M-Sport ovat molemmat sanoneet, että ensi vuoden tavoitteena on kuljettajien MM-titteli.

– Sopimuksen tekeminen Tänakin kanssa on kohottanut tunnelmaa ja yhteishenkeä pajalla. Samalla se tuo myös omat haasteensa. Meidän pitää nostaa tasoamme, jotta Tänakilla on mahdollisuus menestyä hyvin ensi vuonna, M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener kertoi Motorsport.comille.

M-Sport sai satumaisen startin viime kauteen, kun konkarikuljettaja Sebastien Loeb ajoi uudella Ford Puma Rally1 -autolla voittoon Monte Carlon MM-rallissa. Se jäi kuitenkin M-Sportin ainoaksi ykköstilaksi vuoden aikana.

M-Sport tekee yhteistyötä Fordin kanssa, mutta se ei ole todellinen tehdastalli kuten sen vastustajat Toyota ja Hyundai.

– Meidän ei tarvitse tehdä isoja muutoksia, mutta meidän pitää varmistaa, että kaikki pienetkin asiat ovat oikein. Lisäksi meidän täytyy valmistautua mahdollisimman hyvin osakilpailuihin, Millener sanoi.

– Olemme jo lähellä sitä, mutta meillä ei ole varaa ongelmiin, koska käytännössä jokaisessa kisassa on pärjättävä hyvin.

Kauden 2022 aikana M-Sport kohtasi teknisiä ongelmia, jotka vesittivät parissa kisassa Loebin mahdollisuudet huippusijoitukseen.

– Kaiken pitää olla huipputasolla. Meidän oli vaikea saavuttaa sitä tänä vuonna, mutta toivon, että pienellä resetoinnilla voimme onnistua tässä. Meidän on vain paiskittava töitä Monte Carloon saakka.

Kauden avaava Monte Carlon MM-ralli ajetaan tammikuun puolivälin jälkeen. Ranskalainen Pierre-Louis Loubet ajaa Tänakin tallikaverina kaudella 2023.

Katso alta kooste kauden 2022 päättäneestä Japanin MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat