WRC-rallitähdelle takaisku – ”Turvallisuus ennen kaikkea”

Dani Sordo ei päässyt tekemään kunnon valmistautumista Akropolis-ralliin.
Dani Sordo
Dani Sordo. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua, kun pisteistä ajetaan Kreikassa. Tiimit ovat matkanneet täksi viikoksi Loutrakin ja Korinthoksen seudulle suorittamaan valmistavat testit kilpailua varten.

Paahtava helle, kuivat olosuhteet ja ajoittain kovaa puhaltanut tuuli on kuitenkin aiheuttanut maastopalovaaran alueelle. Esimerkiksi Toyotan Kalle Rovanperän testiä jouduttiin lykkäämään parilla päivällä, koska viranomaiset olivat määrittäneet seudulle erittäin korkean riskin maastopaloille.

Hyundai-kuljettaja Sordon oli määrä suorittaa oma testinsä perjantaina, mutta espanjalaiskonkari matkusti paikalle turhaan. Sordo julkaisi varhain perjantaiaamuna Instagram-tarinoissaan videon, jossa hän oli lentokentällä suuntamassa kohti Espanjaa.

– Kotiin. Testi on peruttu alueella olevan palovaaran vuoksi. Turvallisuus ennen kaikkea, Sordo kirjoitti.

Sordo on tänä vuonna jakanut ajovastuuta Hyundain kolmosautossa. Hän seurasi sivusta Viron ja Suomen nopeat sorakisat, joissa Teemu Suninen pääsi ensimmäistä kertaa ajamaan Hyundain i20 N Rally1 -kilpurilla.

Akropolis-rallissa Sordolla on mahdollisuus hyökätä kohti huippusijoja, sillä espanjalainen starttaa kilpailuun hyvältä lähtöpaikalta. Kärkiautot, ja etenkin MM-sarjaa johtava Rovanperä, putsaavat avauspäivänä irtosoraa erikoiskokeilta, kun taas taaempaa lähtevä Sordo pääsee ajamaan puhtaammalla ajolinjalla. Viime vuonna Sordo sijoittui kilpailussa kolmanneksi ja sinetöi Hyundain kolmoisvoiton.

Hyundai-kuljettajista Esapekka Lappi pystyi ajamaan oman ennakkotestinsä torstaina. Lappi jakoi Instagram-tarinassaan videon, jossa hän paahtoi Rally1-hybridiautolla kreikkalaisella soratiellä.

Kreikan MM-rallin yllä on yhä kysymysmerkkejä, sillä maassa riehuu useita maastopaloja. Akropolis-rallin reitin erikoiskokeet kulkevat alueilla, joilla on joko korkea tai erittäin korkea riski maastopaloille. Sään on ennustettu pysyvän helteisenä vielä pitkään.

Lue myös: Kreikassa dramaattinen tilanne – miten käy MM-rallille?

Akropolis-ralli on ohjelmassa 7.-10. syyskuuta.

Katso alta Suomen MM-rallin kooste.

Lue myös nämä