Quantcast

WRC-pomo yrittää napata todellisen jättivonkaleen tiimiinsä

Ott Tänak ja Martin Järveoja kilpailivat Malcolm Wilsonin johtaman M-Sportin riveissä viimeksi kaudella 2017
Ott Tänak ja Martin Järveoja kilpailivat Malcolm Wilsonin johtaman M-Sportin riveissä viimeksi kaudella 2017. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport-tallin perustaja ja pääpomo Malcolm Wilson toivoo, että brittitiimi pystyy taistelemaan mestaruuksista rallin MM-kaudella 2022.

M-Sport Ford on tällä hetkellä altavastaajan asemassa MM-sarjassa. Ilman Fordin tehtaan tukea operoiva talli painii talousvaikeuksien kanssa, joiden vuoksi tiimistä jouduttiin lomauttamaan ja irtisanomaan työntekijöitä viime vuoden koronakurimuksen keskellä.

Wilson linjasi julkisesti jo kauden 2021 avauskisan jälkeen, että talli säästää voimavarojaan vuotta 2022 varten, jolloin MM-sarjan pääluokassa nähdään uudet hybrideillä varustetut ralliautot.

M-Sport säästää muun muassa kuljettajakokoonpanossaan, sillä tiimille rahaa tuova Gus Greensmith on ainoa kuljettaja, joka ajaa tänä vuonna kaikissa MM-ralleissa Ford Fiesta WRC:llä. Teemu Suninen ja ranskalainen Adrien Fourmaux jakavat ajovastuuta toisessa WRC-Fiestassa.

Kuljettajaruletti pyörähtää liikkeelle tämän vuoden toisella puoliskolla, sillä käytännössä kaikkien WRC-kuljettajien sopimukset umpeutuvat vuoden lopussa. Wilson aikoo olla aktiivinen kuljettajamarkkinoilla.

Wilson muistelee yhä lämmöllä vuotta 2017, jolloin M-Sport saavutti sekä kuljettajien että valmistajien MM-tittelin.

– Se olisi kuin unelma, jos voisimme luoda uudestaan samanlaisen tiimin, joka meillä oli vuonna 2017. Sebastien Ogier, Ott Tänak ja Elfyn Evans olisivat täysin lyömätön yhdistelmä. Se ei kuitenkaan toteudu, sillä Sebastien lopettanee uransa tämän vuoden lopussa, Wilson kertoi MasMotor Chilen haastattelussa.

M-Sportin edellisen unelmatiimin kuskeista Ogier ja Evans ajavat tällä kaudella Toyotalla. Virolaistähti Tänak kilpailee puolestaan Hyundain kalustolla.

Wilsonin suunnitelmissa on napata talliinsa ainakin yksi todellinen jättivonkale.

– Tavoitteenani on saada tiimiin Ott, Elfyn tai Thierry (Neuville). Toki seuraamme tarkasti myös sitä, miten Andreas Mikkelsen pärjää tänä vuonna (WRC2-luokassa). Yritän saada mahdollisimman vahvan kuljettajakokoonpanon, brittipomo sanoi.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan ensi viikolla Rovaniemellä. Greensmith ja Suninen kilpailevat Fordin WRC-autoilla napapiirillä.

Katso alta MM-kauden avanneen Monte Carlon rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,364753″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat