Norjalaistähden suunnitelmissa MM-ralleja WRC-autolla – ”Se voi tapahtua”

Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: Bastien Roux/DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Andreas Mikkelsen toivoo pääsevänsä WRC-autolla MM-ralleihin jo tällä kaudella.

Mikkelsenin pääohjelma on tänä vuonna rallin MM-sarjan WRC2-luokassa, johon hän sai loistavan startin. Norjalaistähti ajoi ylivoimaiseen luokkavoittoon tammikuisessa Monte Carlon rallissa, jonka yleiskilpailussakin hän sijoittui komeasti seitsemänneksi.

Mikkelsen jäi ilman WRC-tallipaikkaa kauden 2019 jälkeen. Viime kesänä hän toimi rengasvalmistaja Pirellin testikuljettajana ja loppuvuodesta hän osallistui kolmeen ralliin Skoda Fabia Rally2 -autolla.

Tänä vuonna Mikkelsen kilpailee MM-sarjan kakkosluokassa Skoda Motorsportin ja Toksport-tallin tuella. Mikkelsenin sopimus mahdollistaa kilpailemisen myös toisen valmistajan WRC-autolla tämän vuoden aikana.

Mikkelsenin tavoitteena onkin hypätä WRC-autoon tämän vuoden aikana. Kalustona olisi M-Sportin Ford Fiesta WRC.

– Voidaanko minut nähdä Fiesta WRC -autossa jossain vaiheessa tätä vuotta? Kyllä, se voi tapahtua. Haluan todella paljon ajaa joitakin kisoja WRC-autolla tänä vuonna, Mikkelsen sanoi Autosportille.

Gus Greensmith, Teemu Suninen ja Adrien Fourmaux edustavat M-Sportia tällä kaudella. Brittikuljettaja Greensmith on kolmikosta ainoa, joka ajaa tämän vuoden jokaisessa MM-rallissa Fiesta WRC:llä.

– Olin puhunut jo aiemmin Malcolm Wilsonin (M-Sportin pääpomo) ja Richard Millenerin (tallipäällikkö) kanssa vuodesta 2021 ja olimme lähellä sopimusta, mutta sitten Skoda tuli mukaan ja teki Toksportin kanssa hyvän tarjouksen. Nyt pääsen ajamaan enemmän voittaja-autolla ja testaamaan autoa, Mikkelsen kertoi.

– Se ei tietenkään ole WRC-auto. Tavoitteenani päästä takaisin WRC-autoon ja saada rahaa ajamisesta, norjalainen alleviivasi.

Tallipaikat menevät jakoon kuluvan kauden jälkeen, sillä yhdelläkään nykyisellä WRC-kuljettajalla ei ole vielä – ainakaan julkistettuna – sopimusta ensi vuodesta, jolloin MM-sarjan pääluokassa siirrytään Rally1-luokituksen hybridiautoihin.

Toyota ja M-Sport kehittävät jo täyttä vauhtia tulevia ralliautojaan, mutta Hyundai on yhä lähtökuopissa. Vaarana on, että Hyundai jopa vetäytyy MM-sarjasta hybridiaikakauden kynnyksellä.

Lue myös: Voiko Hyundai todellakin vetäytyä rallin MM-sarjasta – ”Olisin todella pettynyt, jos menetämme tallin”

Hyundain lähtö olisi paha takaisku koko sarjalle ja samalla useille kuljettajille, kuten Mikkelsenille.

– Jos Hyundai ei ole mukana, autoja olisi vieläkin vähemmän ja kuljettajia olisi enemmän jahtaamassa autoa itselleen. Paikan saaminen olisi todella vaikeaa, Mikkelsen totesi.

– Toivottavasti Hyundai jatkaa MM-sarjassa Fordin ja Toyotan kanssa.

Rallin MM-sarja jatkuu ensi viikolla Rovaniemellä, missä Mikkelsen kilpailee WRC2-luokan voitosta muun muassa Esapekka Lappia ja Jari Huttusta vastaan.

Katso alta, mitä Rovaniemen MM-rallissa on luvassa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,366685″ ap mute]

Lue myös nämä