WRC-paluusta haaveileva Safari-ralli päättyi kaaokseen – vain kaksi kuskia selvitti päätöspätkän ilman apua

Baldev Chager
Baldev Chager vei Safari-rallin voiton vuonna 2019. Kuva: SafariRally
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Keniassa kaasuteltiin viikonloppuna legendaarinen Safari-ralli. Kilpailu toimi samalla kandidaattikisana MM-sarjaa ajatellen. Safarin odotetaan palaavan ensi kaudeksi rallin MM-sarjan kisakalenteriin. 

FIA on peräänkuuluttanut, että se haluaa Afrikan osakilpailusta rankan koitoksen, mutta sunnuntaina päättynyt vuoden 2019 painos päättyi osin surkuhupaisasti. Rallin päätöspätkällä oli niin rajut olosuhteet, että vain kaksi autoa selvitti erikoiskokeen läpi ilman ulkopuolista apua.

 

Jo sunnuntaiaamun avauslenkillä Kedongin liki 40 kilometrinen pätkä oli kilpailijoille tuskaa. Iltapäivällä urat hienossa hiekassa olivat jo niin syvät, että ajaminen oli liki mahdotonta.

 

https://twitter.com/ram_yashiri/status/1148132481570414592

Varsinkin Skoda-kuski Manvir Baryania varmasti jäi Kedongin pätkän olosuhteet kismittämään. Liki minuutin johto suli, kun Baryan jäi jumiin ja tippui lopulta kisassa kolmanneksi yli 11 minuutin päähän.

Safari-rallin voiton vei lopulta Mitsubishillä ajanut Baldev Chager ennen toista Mitsu-kuskia Carl Tundoa.

Sääolosuhteet pakottivat järjestäjiä muuttamaan reittiä ja lopulta myös yksi erikoiskoe piti kokonaan perua.

FIA:n odotetaan julkaisevan MM-sarjan kauden 2020 kalenterin tiistaina. Safarin lisäksi myös Japanin rallin odotetaan palavaan MM-karkeloihin.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat