Quantcast

MM-ralli oli viime vuonna suosittu ”piknik-kohde” – nyt kisaan odotetaan ennätysyleisöä

Kroatia isännöi toista kertaa rallin MM-sarjan osakilpailua huhtikuun loppupuolella.
Kroatian MM-ralli
Kroatian MM-ralli keräsi viime vuonna runsaasti katsojia pätkille. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Koronatilanne aiheutti rajoituksia historian ensimmäiseen Kroatian MM-ralliin, joka järjestettiin virallisesti ilman yleisöä huhtikuussa 2021. Erikoiskokeiden varsilla nähtiin kuitenkin varsin suuri määrä katsojia, vaikka faneilla ei pitänyt olla asiaa pätkille.

Jopa rallijärjestäjät kehottivat lajin ystäviä kertomaan erikoiskokeiden lähistöllä oleville viranomaisille, että he ovat ”menossa piknikille”. Zagrebin ympäristön asvalttiteiden varret olivatkin viikonloppuna todella suosittu piknik-kohde.

Tänä vuonna rallijärjestäjät aikovat toivottaa yleisön tervetulleeksi erikoiskokeille.

– Tänä vuonna yhteen maan suurimpaan tapahtumaan odotetaan ennätysyleisöä. Tapahtumajärjestäjän ennusteiden mukaan kisaa seuraa yli 350 000 ihmistä erityisillä fanialueilla erikoiskokeiden varsilla, Kroatian MM-rallin organisaatio kertoo tiedotteessaan.

Kroatia pysynee pidempäänkin rallin MM-sarjan kalenterissa, sillä kisajärjestäjien mukaan Kroatialle tarjottiin viime vuoden rallin jälkeen mahdollisuus kolmen vuoden jatkosopimukseen. Rahasta homman ei pitäisi jäädä kiinni, sillä kilpailu saa taloudellista tukea Kroatian valtiolta ja Zagrebin kaupungilta.

– Kroatia on todistanut olevansa urheilutapahtumien järjestäjä, johon voi luottaa. Se on valtava menestys maallemme, että olemme päässeet MM-sarjaan ja olemme järjestäneet kilpailun näinkin korkealla tasolla, Kroatian auto- ja kartingliiton puheenjohtaja Davorin Stetner kertoo tiedotteessa.

Kroatian MM-ralli ajetaan 21.-24. huhtikuuta. Kisaorganisaatio aloittaa piakkoin lipunmyynnin tapahtumaan.

Katso alta kooste viime vuoden Kroatian MM-rallin tapahtumista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,372318″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat