Video 9-vuotiaasta Craig Breenistä kertoo kaiken traagisesti menehtyneen kuskin intohimosta – Jari-Matti Latvala: ”Elämä tuntuu epäreilulta”

Torstaina testionnettomuudessa menehtynyt irlantilaiskuski Craig Breen oli henkeen ja vereen intohimoinen rallimies.
Craig Breen
Craig Breen. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Breen tunnettiin varikkopilttuiden väriläiskänä, joka myös omasi äärimmäisen kovan tietotaidon autojen tekniikasta sekä ralliautoilun historiasta. Breen julkaisi pari vuotta sitten sosiaalisen median kanavillaan videon, jossa hän ajaa 9-vuotiaana Colin McRae -rallipeliä. Nuottia hänelle lukee vieressä isä Ray Breen.

– Olen videolla yhdeksän vuotta vanha. Colin McRae -pelin nuotit olivat mielestäni väärin, eivätkä vastanneet odotuksiani, joten tein omat nuotit, Breen vitsaili maaliskuussa 2021.

– Suhtauduin ralliin todella intohimoisesti lapsena ja olin onnekas, että minulla oli perhe joka tuki intohimoani. He ovat aina tehneet kaikkensa minun eteeni, joten olen ikuisesti kiitollinen.

Toyotan tallipäällikkönä tätä nykyä tunnettava Jari-Matti Latvala kirjoitti perjantaina tunteikkaan tekstin Breenistä. Myös Latvala on intohimoinen vanhojen ralliautojen rakentaja sekä MM-sarjan varikoiden kävelevä tietopankki edesmenneen irlantilaiskuskin tavoin.

– Craig jakoi saman intohimon kuin minä ja rakasti vanhoja ralliautoja sekä niillä ajamista. Me emme koskaan hänen kanssaan jutelleet uusista autoista, vaan kertasimme muistojamme 1990-luvun rallista. Ne antoivat meille molemmille paljon hymyjä, energiaa ja lisäsi rakkautta tätä lajia kohtaan, Latvala kirjoittaa.

– Craig teki sitä, mitä halusi eniten elämässään eli ajaa ralliautolla. Olen nähnyt hänestä videoita, kun hän oli nuori poika ja leikki rallikuskia. Se vain kertoo hänen intohimostaan.

Latvalalle, kuten kaikille muillekin, Breenin kuolema tuli täydellisenä shokkina.

– Elämä tuntuu niin epäreilulta Craigin poismenon jälkeen. Tätä on hyvin vaikea hyväksyä, mutta me emme voi päättää päiviemme pituutta maapallolla. Elämä jatkuu ja joka aamu alkaa uusi päivä. Craig varmasti säilyy tarinoissamme aina. Lepää rauhassa ystäväni.

Lue myös: Esapekka Lappi meni sokkiin tallikaverinsa Craig Breenin kuolemasta – ”Ensin en uskonut sitä”

Lue myös: Kalle Rovanperä ja muut WRC-tähdet surevat Craig Breenin kuolemaa – ”Ajatukseni ovat tänään perheesi luona”

Lue myös: Kroatiassa tiedotustilaisuus Craig Breenin kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta – ”Me kaikki yritämme selvittää, mitä tapahtui”

Katso alta kooste Ruotsin MM-rallista, joka jäi Breenin viimeiseksi rallin MM-sarjassa. Breen sijoittui kilpailussa toiseksi.

Lue myös nämä