Vasta 14-vuotias suomalainen rallitoivo saa rinnalleen todellisen konkarin – ”Häntä voi verrata huippulupauksiin”

Vasta 14-vuotias kuljettajatoivo Isak Hatanmaa kilpailee tulevana viikonloppuna todellisen rallikonkarin kanssa Virossa.
Isak Hatanmaa
Isak Hatanmaa. Kuva: Timo Kettunen/Kuvausteam KK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hatanmaa on ajanut tällä kaudella Latvian rallisarjan junioriluokassa. Sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Virossa Paide-rallilla, jossa hänen kartanlukijanaan toimii Kristian Sohlberg. Kuljettajauransa jälkeen Sohlberg on toiminut valmentajana ja hän on työskennellyt vuosia muun muassa Gus Greensmithin taustalla.

Hatanmaa osallistui viime viikonloppuna Sastamalassa Harrasterallisarjan päätöskisaan, joka toimi samalla viimeistelyharjoituksena Paide-ralliin.

– Meni ihan hyvin. Kokeilimme alussa rengasmerkkiä, jolla emme normaalisti aja, ja loppupätkillä vaihdoimme taas tuttuun merkkiin. Saimme tästä hyödyllistä tietoa, Hatanmaa kertoo tiedotteessaan.

Hatanmaa ja rallin MM-sarjassa yli 30 osakilpailua ajanut Sohlberg kilpailevat ensimmäistä kertaa yhdessä Virossa. Hatanmaa kuuluu nykyään Sohlbergin valmennusryhmään.

– Isak on rauhallinen, määrätietoinen nuori, todella lupaava kuski. Hän analysoi aika paljon itse ja ottaa neuvoista vaarin. Olen nähnyt monia nuoria lupaavia kavereita niin Suomessa kuin muuallakin, ja häntä voi verrata huippulupauksiin, Sohlberg arvioi.

– Isakin kanssa on kiva tehdä töitä. Vaikka hiljainen kaveri onkin, niin silti juttua tulee, kun tutustutaan ja homma rentoutuu. Haluan nähdä kisapaineessa, miten Isak ajaa nuotista, käyttää tietä hyväkseen ja toteuttaa asioita, joita olemme harjoitelleet. Se antaa minulle työkaluja ja näen, millä osa-alueilla on kehitettävää. Mutta ennen kaikkea haluan, että on hauskaa – tärkeintä on nähdä maalissa hymyilevä 14-vuotias, Sohlberg jatkaa.

Isak Hatanmaa
Isak Hatanmaa. Kuva: Isak Hatanmaan tiedotus

Peugeot 208 Rally4 -autolla ajava Hatanmaa on Latvian mestaruussarjan junioriluokassa toisena. Edellisessä osakilpailussa tullut viides sija pudotti nuorukaisen johtopaikalta.

Paidessa Hatanmaan pyrkii ajamaan ehjän kilpailun vauhtia nostaen.

– Haemme parempaa sijoitusta kuin viimeksi. Siihen on mahdollisuus, kunhan ei tule rengasrikkoja tai muita murheita. Meidän luokassa on 18 kuskia kahdeksasta eri maasta, joten vastus tulee olemaan ylivoimaisesti kauden kovin, Hatanmaa ennakoi.

Paide-rallissa ajetaan kymmenen erikoiskokeen mittainen kilpailu perjantain ja lauantain aikana.

Lue myös nämä

  • Uusimmat