Entinen WRC-kuski dominoi Britannian rallisarjassa – mutta vievätkö päällekkäisyydet mestaruuden?

Ranskalainen Adrien Fourmaux on dominoinut tällä kaudella Britannian rallisarjaa.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vielä viime kaudella M-Sport Fordin WRC-tiimissä ajanut Fourmaux voitti viikonloppuna ajetun Ulster-rallin Pohjois-Irlannissa näytöstyyliin. Fordin Rally2-autoa käskyttänyt Fourmaux peittosi Volkswagen-kuski Callum Devinen liki 50 sekunnilla.

Fourmaux on nyt ajanut neljä kisaa Britanniassa tällä kaudella ja voittanut ne kaikki. Ranskalaisella on sarjassa tukeva 60 pisteen etumatka ennen toisena olevaa Garry Pearsonia, joka keräsi toiseksi isoimmat pisteet rajussa sadekelissä ajetusta Ulster-rallista.

– Pätkät olivat erittäin vaikeita ja kilpailun taso on täällä todella korkea. Sade vain jatkui ja jatkui, ja lisäksi irlantilaiset kuljettajat ovat todella vaikuttavia. He ovat erittäin nopeita, ja meidän pitikin ajaa täysillä, Fourmaux kertoo sarjan nettisivuilla.

– Olen todella tyytyväinen, että pystyimme voittamaan tämän. Se oli hyvä tulos sarjan kannalta ja toi paljon pisteitä, mikä oli erittäin positiivinen juttu, lisäsi Fourmaux, joka vielä viime vuonna kilpaili rallin MM-sarjan pääluokassa.

Fourmaux on kiinni Britannian rallisarjan tämän kauden mestaruudessa, mutta asia ei ole vielä kiveen hakattu. Sarjasta on ajamatta kolme osakilpailua ja päätöskisassa jaossa on tuplapisteet.

Fourmaux’lta jää varmuudella väliin seuraavaksi ajettava Ceredigion-ralli, sillä samaan aikaan hän valmistautuu Kreikan Akropolis-ralliin, jossa hän kilpailee WRC2-luokassa. Ranskalaisässä ei pääse ajamaan myöskään kauden päättävässä Cambrian-rallissa, joka on päällekkäin Keski-Euroopan MM-rallin kanssa.

– Viimeisestä kisasta saa kaksinkertaiset pisteet, mikä voi muuttaa ratkaisevasti tilannetta. Mutta tehdään laskutoimitukset vasta kauden lopussa, Fourmaux kertoi ranskalaiselle Autohebdo-lehdelle.

Lue myös: Ranskalaiskuskin urakehityksessä hämmentävän paljon samanlaista Ott Tänakin ja varsinkin toisen WRC-tähden kanssa

Ulster-rallin lopputulokset:

1. Adrien Fourmaux Ford 1.35.30,9
2. Callum Devine  VW    +47,7
3. Jonny Greer   Citroen  +50,9
4. Cathan McCourt Ford   +57,0
5. Jason Mitchell VW   +2.46,6
6. Robert Barrable Citroen +2.50,7 
7. Josh Moffett  Hyundai +2.52,8
8. Garry Pearson  VW   +4.57,5

Lue myös nämä

 • Uusimmat