Valtteri Bottas antoi arvionsa Pirellin uusista rallirenkaista

Valtteri Bottas
Valtteri Bottas palasi ralliauton rattiin Tunturirallissa. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rengasvalmistaja Pirellin uudet nastarenkaat saivat ”jääkasteensa” viime viikonloppuna ajetussa Tunturirallissa.

Sottozero WJ -rallirenkaiden debyytti oli voitokas, sillä hallitseva Suomen mestari Teemu Asunmaa nappasi ykkössijan SM1-luokassa. Myös F1-tähti Valtteri Bottas sai maistiaisen italialaisvalmistajan uudesta nastakumista.

Citroen DS3 WRC -autolla kilpaillut Bottas sijoittui Arctic-rallin yleiskilpailussa kuudenneksi. Bottas antoi kiitettävän arvosanan Pirellin renkaille.

– Uudet renkaat olivat todella vaikuttavat. Jarrutuksessa ja pidossa oli tapahtunut huomattava parannus, Bottas analysoi.

– Lisäksi rengas käyttäytyi hyvin nopeilla osuuksilla ja sen kestävyys oli hyvällä tasolla. Nautin renkaista todella paljon.

SM-sarjan kärkikuljettaja Teemu Asunmaa on ollut pari vuotta mukana kehittämässä uutta nastarengasta.

– Vihdoin ja viimein saimme rengasmallin oikeaan kisakäyttöön. Opimme paljon renkaasta ja se toimi erittäin hyvin. Isot kiitokset Pirellille, että olemme saaneet olla testikuskina mukana, Asunmaa sanoi.

Pirellin uusi rengas on suunniteltu R5- ja Rally2-luokituksen nelivetoautoihin ja siitä löytyy omat versiot myös etuvetoisille ralliautoille ja historic-luokan kilpureille. Renkaaseen on istutettu titaanipäiset nastat, jotka työntyvät yli kahdeksan millimetriä ulos renkaasta.

Sottozero Ice WJ -rengasta ei kuitenkaan nähdä rallin MM-sarjassa, sillä rengas on kehitetty vain kansallisiin sarjoihin.

Pirelli toimii rallin MM-sarjan virallisena rengastoimittajana tästä vuodesta eteenpäin. MM-kausi käynnistyy tällä viikolla Monte Carlon osakilpailulla.

Katso alta Valtteri Bottaksen ajonäyte Tunturirallissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat