Teemu Sunisen uusi kartturi suoraan Tunturirallista Monte Carloon – ”Pistämme parasta peliin”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Sunisen ja taustajoukkojen sopimusneuvottelut päättyivät suotuisissa merkeissä pari viikkoa sitten, kun M-Sport Ford julkisti jokelalaisen ajavan myös kaudella 2021 brittitiimin väreissä. 

Suninen ei saa kuitenkaan ajaa täyttä kautta, vaan joutuu jakamaan WRC-autoa ranskalaislupaus Adrien Fourmaux’n kanssa. Aiemmin Suninen kuitenkin kertoi, että hänelle kuuluu isompi siivu kauden MM-ralleista ykköskategorian auton ratissa.

Uusi kausi starttaa torstaina Monte Carlosta. Suninen odottaa kisaa innokkaasti, vaikka edellisestä, kauden 2020 päättäneestä Monzan rallista on vierähtänyt vain reilu kuukausi.

– On mahtavaa, että uusi kausi alkaa. Haluan kiittää tiimiä heidän luottamuksesta. Oli hienoa päästä testaamaan pari päivää. Yritimme hankkia niin paljon kokemusta kuin mahdollista sekä olosuhteista että säädöistä, kuten myös Pirellin renkaista, Suninen toteaa.

Suninen vaihtoi täksi kaudeksi kartturia, kun Jarmo Lehtinen vaihtoi Toyotalle ”toimistohommiin”. Tilalle tuli aiemmilta kausilta tuttu Mikko Markkula, joka ei tosin päässyt Sunisen vierelle Monten testeihin, koska oli viime viikonloppuna Tunturirallissa Juha Salon rinnalla.

– Mikko ei päässyt testeihin mukaan, emmekä ole ajaneet yhdessä sitten vuoden 2018. Olen varma, että kaikki kuitenkin muistuu mieleen, kunhan pääsemme tositoimiin. Aiomme pistää parasta peliin, Suninen lupaa.

– Monte Carlon tyylisessä kisassa kaikki on mahdollista. Me aiomme käyttää tilaisuudet hyväksi ja puskea paras mahdollinen tulos.

Myös tallipomo Rich Millener korostaa, että Montessa nopein auto ei aina välttämättä voita hankalien olosuhteiden vuoksi.

– Tämä on kiistatta yksi kalenterin arvoituksellisemmista ralleista. Tulosta on vaikea ennustaa etukäteen. Täällä kuski voi todella näyttää, mistä hänet on tehty, Millener toteaa.

Gus (Greensmith) ja Teemu pystyvät siihen molemmat. Jos he välttyvät ongelmilta, voi luvassa olla yllätyksiä. Gus on voittanut täällä pienemmissä luokissa. Teemulla on taas paljon näytettävää, sillä hänen vauhtinsa on ollut asvaltilla hyvää.

Katso alapuolelta kauden 2020 päättäneen Monzan MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat