Vaihtaako Ott Tänak tallia? Virolaistähdeltä kryptinen vastaus

Ott Tänakin taival Hyundain rallitiimissä saattaa päättyä pian.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain tallimääräys sunnuntaina päättyneessä Kreikan MM-rallissa oli jokseenkin toisenlainen kuin saattoi odottaa. Tiimi määräsi sunnuntaiaamun toisen erikoiskokeen jälkeen Thierry Neuvillen ja Ott Tänakin säilyttämään sijoituksensa tilanteessa, jossa Tänak oli 25 sekuntia Neuvillea perässä ja kaksikko käymässä yhä kuumaa kisaa keskenään. Neuville, Tänak ja Dani Sordo toivat lopulta Hyundaille kolmoisvoiton.

Määräys ei tällä kertaa tullut virkaa tekevältä tallipäälliköltä Julien Moncet’lta, vaan asialle laitettiin uskottavuuden lisäämiseksi Hyundai Motorsportin puheenjohtaja Sean Kim.

Se lopetti Tänakin pullikoinnin, mutta pettymystä se ei virolaistähden mielestä vienyt. Kysymykseen siitä, ajaako Tänak sopimuksensa mukaisesti myös ensi kaudella Hyundailla, oli miehellä jokseenkin erikoinen vastaus.

– Se nähdään sitten ensi vuonna.

Huhuissa Tänakia on viety jo kovaa vauhtia toisiin tiimeihin, sillä Hyundaille jääminen näyttää päivä päivältä yhä epätodennäköisemmältä. Vaikuttaa myös siltä, että tunne on molemminpuolinen, eli tiimipäälliköt eivät tule väkisin pitämään kiinni tähtikuljettajastaan sopimuksesta huolimatta.

Tänakin vekkuliin luonteeseen kuuluu asioilla leikittely – etenkin silloin, kun harmitus on suurimmillaan. Hän kokee, ettei tiimi ole tukenut häntä tarpeeksi MM-jahdissa, jossa mahdollisuudet Kalle Rovanperää vastaan kokivat melkoisen takapakin Hyundain jätettyä Kreikassa ojentamatta seitsemän pistettä Tänakille. Ne hän olisi saanut, mikäli tiimi olisi määrännyt virolaisen voittajaksi. Muutoksella ei olisi ollut mitään merkitystä Hyundain kolmoisvoittoon.

– Jos tilanne olisi ollut toisinpäin, päätöstä tuskin olisi tehty. Nyt saimme tiedon päätöksestä pari minuuttia ennen erikoiskokeelle lähtöä. Tavallaan meidän täytyi kunnioittaa sitä päätöstä, sillä tiiminä olemme tehneet ison työn päästäksemme tähän pisteeseen. Sen vuoksi ymmärrän päätöksen, Tänak totesi.

Vaikka Tänak sanoi ymmärtävänsä esihenkilöitään asiassa, oli hän kaukana asian hyväksymisestä. Käytännössä päätös teki Tänakin mestaruusjahdista liki mahdotonta, sillä eroa Rovanperään jäi yhä 53 pistettä. Seuraavassa osakilpailussa Uudessa-Seelannissa Rovanperällä on paremmat mahdollisuudet varmistaa tittelinsä.

– Olisihan se ollut hyvä antaa vähän painetta Kallelle, sillä kausi ei ole vielä ohi. Päätös on kuitenkin tehty, joten ei sitä enää voi muuttaa, harmitteli Tänak.

Katso alta Kreikan MM-rallin kooste.

Lue myös nämä