Quantcast

Heikki Kovalaisen rallimestaruudelle sinetti

Entinen formulakuski Heikki Kovalainen on voittanut Japanin rallisarjan mestaruuden. Asia varmistui, kun Kovalainen ajoi viikonloppuna Hokkaido-rallissa yhdeksänneksi.
Heikki Kovalainen ja Sae Kitagawa
Heikki Kovalainen ja kartturi Sae Kitagawa ajoivat mestareiksi Japanissa. Kuva: Rally Team Aicello
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hokkaidon saarella sorarallin voittoa juhli Toyotan WRC-tiimistä tutun Takamoto Katsutan isä Norihiko Katsuta. Japanilainen ei enää voi kuitenkaan uhata Kovalaisen mestaruutta.

Japanin rallisarjassa Kovalainen on juhlinut tällä kaudella viisi kertaa. Skoda Fabia R5 -autolla ajava 40-vuotias Kovalainen kärsi Hokkaido-rallissa muun muassa rengasrikon, mikä pudotti sijoitusta.

– En selvinnyt rengasrikosta kovin hyvin, koska tunkkiin oli tullut joku vaurio. Sen vuoksi minun piti improvisoida ja löytää vaihtoehtoinen ratkaisu, että saimme auton perän ilmaan. Lopulta saimme pyörän vaihdettua, Kovalainen sanoo Motorsport.comin sivuilla.

– Tiesin kuitenkin jo ennen viikonloppua, että mestaruus on hyvin todennäköinen. Nyt se tuli vähän vaikeamman kautta.

Japanin rallisarja päättyy lokakuussa Takayamaan. Kovalainen ajaa sen lisäksi myös Japanin MM-rallin marraskuussa. Kovalainen on ollut varsinkin asvalttiralleissa täysin omaa luokkaansa, vaikka ajaa vasta ensimmäistä kauttaan nelivetoisella ralliautolla. Viime kaudella Kovalainen voitti Japanissa kaksivetoisten mestaruuden Toyota GT-86 CS-R3 -auton ratissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat