Quantcast

Vahvistus: Saksan MM-ralli putoaa kalenterista, Sardinian rallille uusi ajankohta

Dani Sordo
Sardinian MM-ralli päättyi viime vuonna Dani Sordon voittoon. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan promoottori vahvisti keskiviikkona, että Saksan MM-ralli on jouduttu perumaan koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi.

Saksan MM-ralli oli määrä ajaa 15.-18. lokakuuta. Rallijärjestäjät päättivät perua kisan yleisötapahtumia Saksassa koskevien rajoitusten vuoksi.

Sardiniassa ajettavan Italian MM-osakilpailun ajankohtaa puolestaan aikaistetaan kolmella viikolla. Sardinian ralli järjestetään 8.-11. lokakuuta.

Sardinian MM-ralli oli alkuperäisessä kalenterissa merkattuna kesäkuulle, mutta kilpailu siirrettiin loka-marraskuun taitteeseen koronan vuoksi. Saksan rallin peruuntumisen myötä Sardinian ralli voidaan nyt ajaa aiemmin. Näin se ei osu samalle viikonlopulle Imolassa ajettavan F1-osakilpailun kanssa.

Katso alta, kuinka dramaattisesti Sardinian MM-ralli päättyi viime vuonna. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,268533″ ap mute]

 

Italian autoliiton ACI:n nokkamiehen Angelo Sticchi Damianin mukaan rallin lopullisen ajankohdan lukitseminen oli haastava tehtävä.

– Ei ollut helppoa löytää ajankohtaa, joka täyttäisi kaikkien osapuolien tarpeet ja joka sopisi hyvin Sardinian alueelle. Tänä vaikeana vuonna ACI on halunnut suojella kansallista ja kansainvälistä moottoriurheilua, Damiani sanoi.

Rallin MM-sarjassa ehdittiin ajaa kolme osakilpailua ennen koronan aiheuttamaa kilpailutaukoa. Kauden neljäs MM-ralli järjestetään ensi viikolla Virossa.

Viron lisäksi loppukaudella ajetaan osakilpailut Turkissa, Sardiniassa ja Belgiassa.

Katso MM-kalenteri täältä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat