Quantcast

”Turkin ralli on ollut meille kirous” – Kalle Rovanperä päätti Toyotan testit rajuissa oloissa (video)

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan rallitalli on testannut tällä viikolla Kreikassa legendaarisen Akropolis-rallin erikoiskokeilla. Tommi Mäkisen tiimi valmistautuu testeillä syyskuun puolivälin jälkeen ajettavaan Turkin osakilpailuun.

Tiistain Sebastien Ogier aloitti Toyotan testit, keskiviikkona oli Elfyn Evansin vuoro ja torstaina Yaris WRC:n rattiin hyppäsi Kalle Rovanperä. Kreikan rajut soratiet muistuttavat hyvin paljon Turkin pikataipaleita, jotka eivät ole sopineet aiemmin Toyotalle.

Viime kaudella paras Toyota-kuski Turkissa oli kuudenneksi yltänyt Jari-Matti Latvala. Toki vuonna 2018 Ott Tänak juhli Toyotalla Turkissa voittoa, mutta se ykköstila tuli muiden epäonnen avustuksella.

– Olemme tehneet kovasti töitä Turkin rallin eteen sitten viime kerran. Olemme keskittyneet asiaan ja löytäneet syitä, miksi homma ei ole sujunut siellä, Toyotan pääinsinööri Tom Fowler kertoo Dirtfishin sivuilla.

– Turkin ralli on ollut meille kirous. Me emme ole koskaan onnistuneet säilyttämään samaa suorituskykyä, kun auton maavaraa nostetaan.

Katso alapuolelta pieni kooste Rovanperän torstain testeistä Kreikassa. Videon on koostanut Youtube-käyttäjä mikekp60.

Aiemmilla kausilla Toyota-kuskit valittivat, että vakaus ja tarkkuus kärsivät varsinkin silloin, kun erikoiskokeet ajetaan toiseen kertaan.

– Olemme tutkineet asiaa tarkoin ja tehneet joitain muutoksia jousituksen geometriaan. Me olemme ehdottomasti ottaneet askeleita eteenpäin, Fowler valaa uskoa.

Rallin MM-sarja jatkuu Virossa ensi viikolla. Sen jälkeen kalenterissa ovat vielä Turkin, Sardinian ja Belgian rallit.

Alla vielä video Evansin keskiviikon testirupeamasta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat