Vahvistus: Legendaarinen ralli palaamassa MM-sarjaan

Safari-ralli
Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Jean Todt oli paikalla, kun Safari-rallin järjestäjät tekivät sopimuksen WRC-promoottorin kanssa. Kuva: WRC Promoter GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan promoottori vahvisti perjantaina, että legendaarinen Safari-ralli on palaamassa MM-sarjaan kaudella 2020.

Safari-ralli ajetaan virallisena kandidaattikilpailuna ensi kaudella, ja jos järjestelyt toimivat, MM-karavaani suuntaa Keniaan kahden vuoden kuluttua. WRC-promoottori kaavailee Safari-rallille kolmen kauden MM-sopimusta vuosille 2020-2022.

– Tämä sopimus heijastaa päättäväisyyttämme palauttaa legendaarinen ralli MM-sarjaan ja tuoda Afrikka takaisin rallin huipputasolle yli vuosikymmenen tauon jälkeen, promootioyhtiön toimitusjohtaja Oliver Ciesla kertoi.

Safari-ralli kuului edellisen kerran MM-kalenteriin vuonna 2002. Ensi vuoden kandidaattikilpailu järjestetään Naivasha- ja Nakuru-järvien ympäristössä, noin sadan kilometrin päässä Kenian pääkaupungista Nairobista.

– Tämä on modernin ajan Safari. Perinteiset tieosuudet, joilla on ajettu kilpaa, on korvattu jouheammilla erikoiskokeilla yksityismailla, Ciesla sanoi.

Lue myös nämä