Vahvistus: Kalle Rovanperä loikkaa uuteen luokkaan – Montessa käytössä Gardemeisterin tiimin kalusto

Kalle Rovanperä. Kuva: Toni Heinonen

Kalle Rovanperä kilpailee tulevalla kaudella rallin MM-sarjan uudessa luokassa, WRC2 Prossa.

Asia varmistui maanantaina, kun kauden avaavan Monte Carlo -rallin osallistujalista julkistettiin. Skoda Motorsport on ilmoittanut Rovanperän mukaan Monten WRC2 Prohon, jossa hän saa vastaansa M-Sport Fordin Gus Greensmithin ja Citroenin Yoann Bonaton.

Rovanperä ei kuitenkaan aja Skodan tehdastallin Fabia R5 -autolla, vaan käytössä on Toni Gardemeisterin tiimin Skoda.

– Näillä näkymin ajetaan Kallen kanssa ainakin pari kisaa, mutta tilanne voi aina elää. Monteen lähdetään joka tapauksessa. En osaa varmaksi sanoa, mikä on seuraava ralli, mutta veikkaisin, että se on Korsika, Gardemeister kertoo Rallit.fille.

– Kallen kanssa on tarkoitus ajaa ainakin Euroopassa niitä kisoja, mihin hän ei osallistu tehdastiimin kanssa. Mutta niitä ei hirveän montaa jää, sillä näillä näkymin hän osallistuu kuuteen tai seitsemään Euroopan kisaan, Gardemeister jatkaa.

Rovanperä sijoittui viime MM-kaudella kolmanneksi WRC2-luokassa. Vasta 18-vuotias puuppolalainen rallikomeetta päätti kautensa kahteen komeaan luokkavoittoon. Kauden aikana hän ajoi myös kolme menestyksekästä kisaa Gardemeisterin TGS Worldwiden Fabialla – voitot Mikkelin SM-rallissa ja Saksan rallisarjaan kuuluneessa Sachsen-rallissa sekä kakkossija Monte Carlon MM-rallin RC2-luokassa.

– Olen seurannut tiiviisti Kallen uraa, ja minulla on kova usko hänen suorittamisensa tasoon. Viime kausi oli häneltä hyvinkin nousujohteinen. Hän ajoi muutamat huimat pohjat Walesissa, mikä oli osoitus todella kovasta vauhdista. Viime kaudella kehitystä tuli yllättävänkin paljon lisää verrattuna niinkin kovaan lähtötasoon, Gardemeister arvioi suomalaislupauksen suorituksia.

MM-sarjan uutuusluokkaan WRC2 Prohon on tähän mennessä ilmoittautunut kolme tallia: Citroen, M-Sport Ford ja Skoda. WRC2 Pro -luokassa kilpailevat tallit saavat ilmoittaa jokaiseen ralliin kaksi R5-autoa. Tallien pitää osallistua yhdellä autolla vähintään seitsemään osakilpailuun, joista yhden täytyy olla Euroopan ulkopuolella.

Luokassa taistellaan kuljettajien, kartanlukijoiden ja valmistajien mestaruuksista. Kuljettajien ja karttureiden MM-pisteisiin otetaan huomioon kauden kahdeksan parasta tulosta. Tiimin parhaan autokunnan pisteet lasketaan puolestaan valmistajien MM-sarjaan.

Viime kausilta tutussa WRC2-luokassa ajetaan pelkästään kuljettajien ja kartanlukijoiden titteleistä. Tällä pyritään siihen, että luokkaan saataisiin enemmän yksityistiimejä ja -kuskeja.

Kauden avaava Monte Carlo -ralli käynnistyy ensi viikon torstaina 24. tammikuuta. Suomalaiskuljettajista mukana ovat myös Toyotan Jari-Matti Latvala, Citroenin Esapekka Lappi ja M-Sport Fordin Teemu Suninen, joka kilpailee ensimmäistä kertaa täyden kauden WRC-kalustolla.

Katso Monte Carlon MM-rallin osallistujalista täältä.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja