Umpisurkean kauden ajanut WRC-kuski tunnustaa: ”Tiedän hyvin, että olen vaikeassa tilanteessa”

M-Sport Fordin WRC-tallin ranskalaiskuski Adrien Fourmaux´n ura MM-sarjassa on vedenjakajalla.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Yhdeksän MM-rallia, yhdeksän pistettä ja parhaana tuloksena Viron rallin seitsemäs tila. Näillä näytöillä ajopaikan saaminen ensi kaudeksi on käytännössä mahdotonta, mutta ranskalaisella on onnekseen taustalla isoja tukijoita.

M-Sport hyllytti Fourmaux´n jo aiemmin Kreikan rallista ja mies koki saman kohtalon myös ensi viikon Uuden-Seelannin rallin osalta, sillä brittitiimi veti Fourmaux´n ilmoittautumisen pois kisasta alkuviikosta.

– Keskustelimme asiasta Kreikan rallin aikaan. He selittivät, että on vain pieni mahdollisuus, että tuo ralli ajetaan myös kaudella 2023. He myös vetosivat budjettiin, ja minä hyväksyin tilanteen, Fourmaux taustoittaa Autohebdo-lehden verkkosivuilla.

– Itse asiassa he ehdottivat, että olisin mennyt Uuteen-Seelantiin joka tapauksessa, mutta nuotitusta en olisi voinut tehdä. Päätin kieltäytyä, koska en halua matkustaa sinne asti katsomaan vain nähtävyyksiä. Laitan mieluiten kaikki paukut seuraavaan ralliin.

Fourmaux tunnustaa toki myös itse, että kausi 2022 on ollut umpisurkea. Neljä keskeytykseen johtanutta ulosajoa ja lisäksi myös Suomessa kisa meni pilalle ajovirheen takia. Siihen päälle vielä pari keskeytystä teknisten ongelmien vuoksi, joten voidaankin sanoa, että ranskalaisen sesonki on ollut pelkkää tuskaa.

– En ole tyhmä. Tiedän hyvin, että olen vaikeassa tilanteessa. Yritän silti pysyä positiivisena ja laittaa asiat perspektiiviin. On tietenkin totta, että ei minulla ole mitään tuloksia, joiden nojalla voisin tavoitella ajopaikkaa ensi vuodeksi, Fourmaux selittää.

– Eihän tämä kausi ole missään nimessä ollut hyvä. Jotain positiivisia juttuja siellä on ollut, mutta se on vaikeaa, sillä tulosten pitäisi puhua puolestaan.

Ford-kuskilla onkin valtava näyttöpaikka Katalonian asvaltilla lokakuun loppupuolella. Kauden toiseksi viimeisestä MM-rallista Fourmaux todella tarvitsee kunnon tuloksen.

– En halua lähteä sinne sillä ajatuksella, että se on viimeinen mahdollisuuteni. Sen sijaan yritän pitää hauskaa ja saada kunnon tuloksen, sillä sitä minä tarvitsen. Olen kyllästynyt ajamaan seitsemännestä tilasta tai sitten kaikki menee pieleen, ranskalaiskuski sanoo.

– Minun pitää näyttää vauhtini, sillä aika usein minua on vain pyydetty pääsemään maaliin. Mielestäni olen ajanut kykyjeni alapuolella.

Ainakaan valmistautumisesta homma ei jää kiinni, sillä Fourmaux on pystynyt latautumaan Katalonian ralliin elokuisen Belgian osakilpailun jälkeen.

– Aion valmistautua kisaan paremmin kuin koskaan. Alexin (kartanlukija Coria) kanssa me teemme töitä nuottien kanssa ja omalta osaltani huolehdin fysiikasta, mentaalisesta puolesta ja keskittymisestä. Tavoite on ajaa omaa täyttä vauhtia, Fourmaux vannoo.

– Ei minulla ole mitään muuta mahdollisuutta. Jos on vielä toivoa, pitää asiaan myös uskoa. Katalonia on tärkeä kisa minulle.

Katalonian MM-ralli kaasutellaan 20.-23. lokakuuta.

Katso alapuolelta viime vuoden Katalonian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat